Ashnikko ve videoklipu "Possession Of Weapon" oslavuje sílu ženského těla

28.05.2023 17:41 - Kateřina Spacek | foto: Warner Music

Modrovlasá popová naděje Ashnikko vydala před pár dny u Warner Records svou dosud nejosobnější a nejpolitičtější skladbu. Jmenuje se "Possession of a Weapon".

V textu, ve kterém zpívá: "It’s just flesh, I can be grotesque / Move my body like chess," se zamýšlí nad zrušením rozsudku Roe v. Wade. To je médii hodně skloňovaný zákon, který se týká zákazu interrupce ve Spojených státech. "Lidské tělo se stalo politickou šachovou figurkou ve hře, do které nevidíme," okomentovala novou skladbu autorka.

A představila k ní rovnou i videoklip. Jeho režie se zhostila dvojice Furmaan & Vasso a své dílo pojala až rituálně. Zatímco předchozí snímky byly zasazeny do postapokalyptického světa s odkazem na tvrdý surrealismus, ten aktuální se odehrává kdesi ve starověké síni. Uprostřed ní najdete zpěvačku spolu s dalšími ženami. Společně tančí a oslavují sílu ženského těla. Je to silné, mystické a jistě vás to pohltí.

Novinka pochází z debutového alba "WEEDKILLER". Jeho vydání bylo dle čerstvých zpráv přesunuto z 2. června na 25. srpna. Ashnikko tuto změnu okomentovala slovy, že chce, aby výsledek byl dokonalý, a zároveň se všem fanouškům omluvila.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY