Alison Goldfrapp na "Love Invention" nahlíží do budoucnosti vztahů

05.05.2023 14:09 - Dan Hájek | foto: Mat Maitland

Debutu od Alison Goldfrapp "The Love Invention" se dočkáme již za necelých deset dní. Po nedávné návnadě "NeverStop" je tady ještě jedna, a to titulní song. Autorka v něm popisuje nezvyklý milostný zážitek, který by klidně mohl zapadnout do nějaké fantasy Doktora Who: mechanoid vypije nedefinovaný lektvar a zamiluje se. Do libozvučné syntezátorové linky jsou pak usazené až robotické doprovodné vokály.

Pestrý vizuál již tradičně vznikl se spolupráci s Matem Maitlandem ze studia Big Active. Jednotlivé obrazové pasáže byly opět ošetřeny řadou technik s využitím umělé inteligence k vytvoření extrémních pohybů ve členitém barevném spektru. Výsledek sklouzává směrem k hranám radikální fantazie. Je to minimalistické a repetitivní, ale působivé.

"The Love Invention" začalo vznikat během pandemie, z počátku si však Alison příliš nevěřila a vypadalo to, že z jejích snah bude jen nějaké kratší épéčko. Až později se k projektu vrátila a vznikl další materiál. Většina se natáčela přímo v Londýně, pomocnou ruku následně přiložili Richard X, James Greenwood, Toby Scott a další.

A co bude s domovskými Goldfrapp? Zpěvačka vzkazuje, že se nemáme obávat, že by už nikdy nebyla žádná další deska. Její sólovku máme chápat spíše jako přirozenou pauzu. Will Gregory finišuje s jinými aktivitami a sama Alison vždy chtěla vytvořit i něco sama za sebe.

Do obchodů se "The Love Invention" dostane v pátek 12. května a bude obsahovat těchto jedenáct songů: NeverStop, Love Invention, Digging Deeper Now, In Electric Blue, The Beat Divine, Fever, Hotel (Suite 23), Subterfuge, Gatto Gelato, So Hard So Hot, SLoFLo. Fyzicky vyjde na cédéčkách a různě zabarvených vinylech - vedle černé klasiky by měla být k dispozici i zelená a fialová varianta. Většinu si již nyní můžete objednat v našem e-shopu. Dříve uvolněné tracky "Fever" a "Digging Deeper" uslyšíme v upravených albových verzích.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY