Gothicrockoví kovbojové Cathedral In Flames bloumají v klipu "Release The Pain" magickou Prahou

28.04.2023 17:39 - Jiří V. Matýsek | foto: Cathedral in Flames

Cathedral In Flames, v současnosti patrně nejvýraznější gothicrocková formace domácí provenience, se připomíná další novou skladbou. Novinku disponující výraznou melodickou linkou doprovází i patřičně zádumčivý videoklip vzniklý v ulicích Prahy.

Kapela v aktuálním digitálním singlu navazuje na spolupráci s producentem Johnem Fryerem (mj. Fields of The Nephilim, Peter Murphy nebo Nine Inch Nails) započatou na písni "Not Another Vampire Song". Plodem společné práce je hypnotická balada o vyrovnávání se s bolestí a se smrtí a o tom, jak moc mohou sociální sítě za to, že jsou dnes smrt i bolest, jakkoliv bohužel přirozené součásti života, vnímány velice odosobněně.

Vokalista Phil Lee Fall k celé věci říká: "Když píseň vznikala, měl jsem docela špatný období a chodil jsem na dlouhé noční procházky starou Prahou. Ve sluchátkách mi hrála Gatsbyho melodie a já si najednou uvědomil, že všichni lidé, které potkávám, dříve či později zemřou. A že jsme vlastně všichni mrtví. Trochu jako 'Šestý smysl'. A ústřední refrén 'I see dead people everywhere' se s tou melodií dokonale propojil."

Ke skladbě vznikl i výpravný videoklip, který kapelu ukazuje v opuštěných magických zákoutích rudolfinské Prahy v kombinaci s mystickými kopci nad současným městem. Obě scenérie propojuje v obrazu i textu číslo 9 v nejrůznějších podobách. Devítka je podle muzikantů číslem naplnění, uzavření a dokončení. Symbolizuje také uzrávání i propojení mezi dimenzemi a světy na všech úrovních. Jakkoliv je ve spoustě scén z klipu skupina pohromadě, z videa čiší emoční chlad a nemožnost se na sebe navzájem napojit. Tohoto pocitu se Cathedral In Flames podařilo dosáhnout pouze jednoduchými vizuálními prostředky, které se skladbou výborně korespondují.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY