Album "Hang Me High & Bury Me Deep" od Cathedral In Flames po peripetiích konečně vychází na výpravném vinylu

17.11.2021 11:36 - Jiří V. Matýsek | foto: Great Vizier

Domácí parta Cathedral In Flames vydala letos na jaře svou první dlouhohrající desku. "Hang Me High & Bury Me Deep" se napříč posluchači i odbornou veřejností setkala s kladným přijetím - poctivý, stylový gothic rock, navíc v produkčně vymazlené podobě stále táhne. Album tehdy vyšlo pouze digitálně a na CD, na vinyl si fanoušci museli počkat. A to dokonce déle, než se původně plánovalo, protože celý první náklad musel být kvůli chybě vyhozen a vylisován znovu.

Nahrávka tak nyní vychází na 180gramovém vinylu s novým masterem a ve výpravném 3D gatefoldu s luxusním gravírováním a otočným revolverovým bubínkem uvnitř. O design se postarali dlouholetí spolupracovníci kapely, dvojice Lu a Pavel Matuška.

"Vinylová verze je vyvrcholením našeho náročného dvouletého 'Hang Me High & Bury Me Deep' období. Teď se začínáme soustředit na další tvorbu," uvedl jeden z tvůrčích mozků kapely Gatsy. A ten druhý, zpěvák Phil Lee Fall, dodává: "Tohle album je dosavadní vrchol našeho snažení o moderní monumentální gothicrockovou desku. Tolik pozitivních ohlasů z celého světa jsme ani nečekali. Jsme rádi, že si teď desku můžou vychutnat i gramofonoví audiofilové a sběratelé, protože tenhle vinyl je fakt bomba."

Vinyl, cédéčko nebo tričko kapely pořídíte třeba na Sparkshopu.

Skupina navíc nedávno vydala zbrusu nové lyric video k písni "Blame It All To The Pain", kde se to hemží patřičnými gothicrockovými atributy včetně upírů a měsíců v mracích.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY