Lynyrd Skynyrd vzdala na CMT Awards poctu hvězdná sestava v čele se Slahem a Billym Gibbonsem

04.04.2023 14:41 - Jiří V. Matýsek | foto: Petr Klapper / musicserver.cz

Když zhruba před měsícem zemřel Gary Rossington, poslední pamětník tragické letecké nehody, která na dlouho přerušila kariéru southernrockové formace Lynyrd Skynyrd, uzavřela se další kapitola v životě skupiny. Zároveň letos kapela slaví padesát let od vydání debutového alba, a také proto se skupina i zesnulý kytarista dočkali hudební pocty v rámci předávání CMT Music Awards.

O úvodní proslov se postaral zpěvák a kytarista Peter Frampton, který mimo jiné uvedl: "Gary nejenže pomohl definovat zvuk skupiny, ale inspiroval miliony fanoušků a hudebníků. Nyní se připojil ke svým kolegům z kapely v rokenrolovém nebi, ale my všichni si budeme jejich hudbu užívat navždy.". A pak už pódium patřilo dvojici slavných skladeb.

Jádro sestavy, která zahrála klasické songy "Simple Man" a "Sweet Home Alabama", tvořila další z jižanských rockových formací Allman Brothers Band v čele s kytaristou Warrenem Haynesem a klávesistou Chuckem Lovellem (mj. hrává naživo i s Rolling Stones). O kytarové povinnosti se podělili Slash a Billy Gibbons ze ZZ Top, přičemž své umění předvedli ve druhé z obou písní. Naopak balada "Simple Man" patřila spíše vokalistům - vystřídali se zde Paul Rodgers a country zpěvák Cody Johnson.

Na profesionální záznam vystoupení se můžete mrknout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY