The Darkness oslaví dvacet let své albové prvotiny na speciálním turné

26.03.2023 08:42 - Ondřej Kocáb | foto: Simon Emmett

Je to již dvacet let, co The Darkness debutovali s deskou "Permission To Land", která jim přinesla okamžitou slávu minimálně v domovské Anglii. Bratři Hawkinsové & spol. toto výročí patřičně oslaví: vyjedou na světovou koncertní šňůru. Její evropskou část již odhalili. Bude mít třináct zastávek, českým hranicím se nejvíce přiblíží při vystoupeních v Německu.

Zpěvák a kytarista Justin Hawkins, jenž se v posledních měsících připomněl také díky svému hudebně laděnému podcastu "Justin Hawkins Rides Again", k jubileu řekl: "Když před dvaceti lety přistálo 'Permission To Land', byli jsme v šoku. Jako mávnutím kouzelného proutku najednou rock nebyl mrtvý! Zábava nebyla zakázána! A elastické oblečení bylo opět přijatelné."

A dodal: "No, a víte co? Po dvaceti letech platí stejná pravidla. Tak se prosím vmáčkněte do těch nevhodných legín, načesejte mullety a přijďte to oslavit s námi! Všechno, co slíbíme, vždy také dodržíme. Už se těšíme na dalších dvacet!"

Fanoušci dostanou album v plné délce, dojde tak i na hity "Growing On Me", "Love Is Only A Feeling" and "I Believe In A Thing Called Love". Chybět však nebude ani to nejlepší z následujících šesti řadovek skupiny. Tou poslední prozatím zůstává "Motorheart" z roku 2021.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY