Therapy? se černobílým klipem "Joy" vracejí do devadesátek

11.03.2023 17:16 - Ondřej Hricko | foto: Therapy?

Severoirská parta Therapy? vydala své poslední album "Cleave" před dlouhými pěti lety. Od té doby se svět změnil. Svůj názor na tyhle měny se trio veteránů pokusí vykřičet v novince "Hard Cold Fire", která vyjde letos 5. května. Dobrou zprávou pro fanoušky je, že na producentskou židli opět usedl Chris Sheldon, který stál za přelomovou deskou skupiny "Troublegum" i za poslední (podařenou) řadovkou.

Jako první ukázku z plánované šestnácté studiovky muzikanti vybrali píseň "Joy". Ta nabízí přesně to, na co jsme u Therapy? zvyklí. Syrový rock 'n' roll s punkovou rytmikou a kousavým vokálem Andyho Cairnse. Je to skvělý singl s návykovou energií a drtivou kytarou, která se zatne a nepustí až do posledních sekund skladby. V textu se Cairns inspiroval klasikou "Čekání na Godota" od Samuela Becketta a prostřednictvím něj varuje, že zvyk "umrtvuje".

Klip je těžce devadesátkový. Za černobílým vizuálem stojí umělci z Humble Films, kteří v minulosti natočili videa třeba pro Belle And Sebastian. Syrovostí tohoto snímku skvěle podchytili naturel hudebního podkladu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY