shop.musicserver.cz
Nové desky 38/2018 - od Suede přes Xindla X po Joshe Grobana

Nové desky 38/2018 - od Suede přes Xindla X po Joshe Grobana

Vydáno: 25.09.2018 06:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Napěchovanému týdnu vévodí nové desky Suede, Joshe Grobana, Xindla X a Macy Gray. Českou scénu dále zastupují Hana Zagorová, Please The Trees, Alkehol, Cocotte Minute a také Jan Smigmator, který se spojil s Mitchem Winehousem. Fanoušci rocku se těší na Slashe, Therapy? a Beak>, tipem týdne je posmrtná nahrávka Prince.

Pokud se v pondělí 24. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Suede - The Blue Hour (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / art rock

Suede - The Blue Hour
Britští Suede se po svém comebacku v roce 2013 poměrně činí a po dva půl roce od "Night Thoughts" vydávají své osmé album "The Blue Hour", které nese také významnou českou stopu. Ačkoli se čtrnáct písniček, které najdete na CD, respektive patnáct, pokud zvolíte vinyl, nahrávalo v londýnských studiích Assault & Battery, o orchestrální party se postarali Filharmonici města Prahy pod taktovkou Guye Protheroa a za přispění českých zvukových inženýrů Viteka Krale a Michaela Hradiského. "The Blue Hour" je pak po dlouhé době prvním albem, na němž se nepodílel dlouholetý spolupracovník kapely Ed Buller a produkce se ujal Alan Moulder, který udával zvuk nahrávkám Nine Inch Nails, Circa Waves nebo White Lies. Album vedle zmíněných verzí seženete také v deluxe edici s přiloženým DVD, kde najdete komentář kapely k celé desce a dva videoklipy. Od fanoušků ale i odborné kritiky se začínají scházet nadšené reakce. Zda s nimi budete souhlasit, zjišťujte například z tří ochutnávek na YouTube kanálu formace.


Xindl X - Sexy Exity (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Xindl X - Sexy Exity
Šesté řadové album "Sexy Exity" písničkáře Xindla X je plné útěků a jeho velká část vznikla ve Španělsku. "Zpívám o útěcích ze vztahů, od snů k pragmatičnosti, od zodpovědnosti i o útěcích do virtuální reality a virtuálních přátelství. Příznačně jsem většinu desky napsal ve Španělsku, kam jsem prchal před svým běžným životem," říká Xindl X. Album již od ledna postupně avizovaly singly "Věčně nevěrná", v němž si zazpívala Sabina Křováková, tematicky peprnější "Byznys" a aktuální "Dřevo". Videoklipy k nim sdílí zpěvák na svém VEVU. Společně s baskytaristou své kapely Radimem Genčevem se tentokrát podílel i na produkci většiny písní, zapojil se ale i Dalibor Cidlinský jr., holandský producent Jens East a Jonathan Owusu-Yianomah z Londýna. Vedle někdejší vítězky SuperStar ho doplnili i Jananas, písničkář Petr Lüftner a podruhé oslovil k duetu osvěženým symfonickým orchestrem slovenskou zpěvačku Mirku Miškechovou.


Josh Groban - Bridges (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: operní pop / adult contemporary

Josh Groban - Bridges
Josh Groban se po odbočce na Broadway vrací zpět ke své vlastní hudbě a po třech letech od alba "Stages" vydává svoji osmou desku "Bridges". Oproti předchůdci je ovšem poskládaná především z původního materiálu, o nějž se postaral sám Groban společně s Toby Gadem a Berniem Hemsem. Mezi dvanáct skladbami, respektive čtrnácti, pokud zvolíte deluxe edici, najdete i několik coververzí. Od dua Simon & Garfunkel si vypůjčil "Bridge Over Troubled Water", od Snow Patrol "Run", od Céline Dion "S'il suffisait d'aimer" a od Billyho Joela "She's Always A Woman". Do studia si pak pozval i čtveřici hostů, kterými byli Andrea Bocelli, Sarah McLachlan, španělský kytarista Vicente Amigo a countryová zpěvačka Jennifer Nettles. Jak je u amerického zpěváka zvykem, uslyšíte na desce vedle angličtiny také italštinu, francouzštinu a španělštinu. Menší část desky už sdílí v různé formě na svém YouTube.com profilu a my jen dodáme, že album seženete i na vinylu.


Macy Gray - Ruby (Artistry Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / rhytm and blues / jazz

Macy Gray - Ruby
Není to tak dlouho, co nám Macy Gray představila svoji poslední desku "Stripped", od jejíhož vydání ovšem uplynuly už dva roky. Americká zpěvačka od té doby opět změnila nahrávací společnost a Chesky Records vyměnila za malý nezávislý label Mack Avenue Records, zaměřující se primárně na jazzové umělce. Její příznivci ovšem nemusí mít strach, dvanáct novinek stále osciluje mezi soulem, rhytm and blues a jazzem, ovšem jak poukazuje sama autorka, jsou tentokrát i hodně popové a mají mít jistý terapeutický účinek. První singl "Sugar Daddy", jejíž videoklip sdílí Macy Gray na svém YouTube.com ji pomohla složit Meghan Trainor a další Gary Clark Jr. O produkci se pak vedle zpěvačky samotné postarali Johan Carlsson z Carolina Liar, Tommy Brown, známý ze spolupráce s Arianou Grande, Fifth Harmony a Machine Gun Kelly a spolupracovník Janet Jackson Thomas Lumpkins.


Jan Smigmator / Mitch Winehouse - Smigmator - Gershwin - Winehouse
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: swing

Jan Smigmator / Mitch Winehouse - Smigmator - Gershwin - Winehouse
120. výročí narození George Gershwina si letos připomíná celý svět a připojí se i český swingový zpěvák Jan Smigmator společně s britským swingařem Mitchem Winehousem, otcem zpěvačky Amy Winehouse. Nápad na "Smigmator - GERSHWIN - Winehouse" vznikl během loňských koncertů Sinatrology a pánové si z jeho díla vybrali jak evergreeny "Embraceable You", "Nice Work If You Can Get It", "'S Wonderful", "But Not For Me", tak i méně známé skladby, či písně z opery "Porgy And Bess" a filmu "Američan v Paříži". Pro duety upravili mírně texty a jejich aranžmá si vzal na starost klavírista Vladimír Strnad v doprovodu mezinárodního jazzového bandu a smyčcového orchestru. Nahrávalo se jednak v refektáři Matematicko-fyzikální fakulty a také ve studiu, kde na zvuk dohlížel Boris Carloff. K nahrávání alba přizval Jan Smigmator i několik zahraničních hostů, jako jsou americký tenorsaxofonista Scott Hamilton, slovenský trumpetista Juraj Bartoš, americká jazzová zpěvačka Donna Byrne, kontrabasista Vincenc Kummer, bubeníci Josef Vejvoda, Branko Križek, Vaico Deczi a izraelská jazzová hvězda Utsi Zimrink. Výsledek můžete zkoumat na YouTube.com.


Slash & Myles Kennedy & The Conspirators - Living The Dream (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Slash & Myles Kennedy & The Conspirators - Living The Dream
Kytarista Slash, známý z legendární formace Guns N' Roses, přichází s novinkovou nahrávkou vzniklou ve spolupráci Mylesem Kennedym a kapelou The Conspirators. Pod dohledem producenta Michaela Basketteho vzniklo dvanáct skladeb, a dvě z nich můžete znát už z rádií - "Driving Rain" a "Mind Your Manners". Další z nich, kousek "My Antidote" najdete k poslechu na YouTube.com. Na příslušném linku najdete odkaz i na poslech další z výše uvedených kousků.


Please The Trees - Infinite Dance (Starcastic)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Please The Trees - Infinite Dance
Od debutu "Lion Prayer" oblíbené tuzemské formace Please The trees uplynilo deset let a kapela během té doby uvedls na trh ještě čtyři studiové desky. Ta letošní "Infinite Dance" má být ale vyvrcholením celé jejich tvorby. Slavnostní křest proběhl 19. září na lodi Altenburg 1964 v Praze-Holešovicích. Během listopadu představí nahrávku i evropskému publiku jako host na turné americké formace Mudhoney. Ukázku v podobě titulní skladby s příslušným videoklipem najdete na Vimeo.com.


Joe Bonamassa - Redemption (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Joe Bonamassa - Redemption
Joe Bonamassa patří mezi nejplodnější muzikanty současné populární scény. Kromě společné nahrávky s Beth Hart vydává letos ještě svou další studiovou desku "Redemption". Najdeme na ní dvanáct původních skladeb, které spojuje tématika znovuzrození a vykoupení. Odráží tedy změny, kterými zpěvák a kytarista v době příprav procházel. Album nahrával v několika studiích napříč Spojenými státy. Jeho kapelu rozšířili dva další kytaristé - Kenny Greenberg a Doug Lancio. Hudebník si tak vůbec poprvé přizval k nahrávání takové hudebníky. Ukázky najdete na YouTube.com


Tip týdne

Prince - Piano & A Microphone 1983 (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / pop / lo-fi

Prince - Piano & A Microphone 1983
Prince by se letos v létě dožil šedesáti let a při této příležitosti jeho archiv, který bude vzhledem k jeho skladatelské a muzikantské potenci nesmírně obsáhlý, vydává první posmrtnou nahrávku. Je jí album "Piano & A Microphone 1983", jejíž název odhaluje mnohé. Najdete na ni totiž celkem devět skladeb, které nahrál pouze on sám na klavír v roce 1983 a jde tak v podstatě o akustickou podobu jeho raných skladeb, mezi nimiž se ale vyskytuje i "A Case Of You" Joni Mitchell, spirituál "Mary Don't You Weep", na Grammy nominovanou "International Lover" či slavnou "Purple Rain", která ovšem vyšla coby singl až rok poté. že se jedná o poměrně intimní nahrávku, můžete zjistit z první ukázky na Princově kanálu YouTube.com.


Beak> - >>> (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / progresivní rock / art rock

Beak> - >>>
Britská kapela z Bristolu Beak> i nadále pokračuje v číslování svých alb šipkami, a tak jejich třetí počin dostal logický název ">>>". Trio, které působí na hudební scéně už takřka deset let a tvoří jej Geoff Barrow z Portishead, baskytarista Roberta Planta Billy Fuller a Will Young aka Moon Gangs, pro něj nahrálo celkem deset skladeb, jež se pohybují na pomezí elektroniky, art rocku a progresivního rocku. Lepší obrázek si uděláte prostřednictvím bandcamp profilu tria, kde je deska ke slyšení.


Alkehol - Sudová přItažlivost (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Alkehol - Sudová přItažlivost
Za svou existenci vydala dnes už populární tuzemská formace Alkehol šestnáct řadových a tři kompilační alba. Nyní míří na pulty novinka s dalším pořadovým číslem a posluchačům přináší dvanáct skladeb a jeden bonusový song "Rockeři", který vznikl k loňskému 25. výročí skupiny. Zpívají v ní také Petr Janda a Josef Vojtek. Písně jsou jako vždy klasického alkeholického ražení, textově nezklamou nikoho, kdo má rád život a dokáže si ho užívat plnými doušky. A ještě nesmíme zapomenout, že textem "Spalovač chlastu" na album přispěl Lukáš Pavlásek.


Cocotte Minute - Veď mě! (EP) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Cocotte Minute -  Veď mě! (EP)
Po tři roky staré nahrávce "Ritual, kmen a srdce a kmen" vydávají Cocotte Minute novinku v podobě EP "Věď mě!". Na odborný dohled šestiskladbové nahrávky si muzikanti přizvali rakouského producenta Mikea Wolfa. "Vždycky jsme se snažili dávat svým fanouškům nejvyšší možnou kvalitu, a proto jsme se rozhodli nahrát EP v Rakousku pod taktovkou rakouského producenta i s vědomím, že tato investice nemá naději se nám vrátit," popisuje, proč padla volba právě na něj, frontman kapely Zeller. Kytarista a spoluautor hudby k tomu dodal: "Myslím, že tyhle skladby jsou tím nejlepším, co jsme zatím udělali. Až si to pustíte, pochopíte, že Zeller je opravdu excelentní textař a psát hudbu na taková slova je super. Navíc je na tomhle materiálu slyšet, jak vyzrál pěvecky. Má to neskutečnou hloubku. Byla radost na tom s ním dělat, jak ve zkušebně, tak pak i ve studiu ve Vídni."


Hana Zagorová - Já nemám strach (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / folk pop

Hana Zagorová - Já nemám strach
Poměrně krátce, ani ne dva roky po vydání alba "O lásce", přichází Hana Zagorová s novým albem, které dostalo název "Já nemám strach". S jedinou výjimkou, původem francouzskou písničkou, je dvanáct písniček, které na albu najdete, zbrusu novým materiálem od českých autorů, které si vybral po dohodě s interpretkou producent Luboš Kříž. Na albu se tak podílela Radůza, Xindl X, Marek Ztracený, Kuba Kubín, Jiří Březík, Martin Chodúr, Hynek Toman, Pavel Trojan a coby textaři Pavel Buňata a Václav Kopta. Většina autorů směřovala texty písniček do poměrně osobní roviny, a aby tomu odpovídal i hudební základ, o to se staral aranžér a producent Daniel Hádl. Sám zasedl několikrát za klavír, ovšem hlavní hudební podklad zajistil Smyčcový orchestr dhs Orchestra. Kompletní seznam skladeb, včetně ukázek nabízejí stránky vydavatelství Suprpahon, kde seženete i verzi na vinylu.


The Field - Infinite Moment (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: microhouse / minimalistické techno

The Field - Infinite Moment
Švédský skladatel, producent, DJ a remixér Axel Willner, kterého hudební svět zná pod názvem The Field se po dva a půl roce vrací s šestým albem "Infinite Moment", které, podobně jako předchůdce, nabídne opět šest skladeb v duchu elektronického minimilasmu, techna a house. Rozhodně ale na svých příznivcích nešetřil, za onou šesticí se totiž skrývá více jak pětašedesát minut hudby. První ochutnávku nabízí label Kompakt na svém soundcloud profilu a vy, pokud se vám zalíbí a vlastníte gramofon, můžete shánět i verzi na vinylu.


Jonas Kaufmann - An Italian Night (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: operní zpěv

Jonas Kaufmann - An Italian Night
Jonas Kaufmann se několik posledních nahrávek věnoval italské hudbě a nyní tyto projekty mají své vyvrcholení v podobě záznamu speciálního koncertu "An Italian Night - Live", který bude k dispozici jak v audio, tak ve video podobě na DVD a Blu-Ray. Zmíněný koncert se odehrál pod širým nebem v berlínském amfiteátru Waldbühne s kapacitou více jak dvacet tisíc lidí, kde v minulosti odehráli své koncerty i rockoví interpreti včetně The Rolling Stones, U2, Queen, Prince, či Phila Collinse, který zde pořídil záznam "Serious Hits...Live". Kaufmann zde za doprovodu Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin odzpíval bezmála dvouhodinový koncert, na nějž si coby hosta přizval i gruzínskou mezzosopranistku Anitu Rachvelishvili. Vydáním tohoto titulu žijí zpěvákovy oficiální stránky.


Lynyrd Skynyrd - Live In Atlantic City (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jižanský rock

Lynyrd Skynyrd - Live In Atlantic City
Legendy jižanského rocku se už nějaký čas loučí s koncertními pódii při turné Last Of The Street Survivors Farewell Tour. U nás jsme je mohli vidět před třemi rocky a teď si jejich koncert můžeme připomenout záznamem "Live In Atlantic City", který je ovšem ještě významně starší. Odehrál se totiž už v roce 2006, ovšem v Decades Rock Arena tehdy nehráli zcela sami. Na pódiu je totiž postupně doplnili 3 Doors Down, Hank Williams Jr. a Bo Bice. Odehráli zde celkem jedenáct skladeb, které si budete moct vychutnat na CD, DVD, Blu-Ray a vinylu. Jemné nastínění toho, co můžete od tohoto živáku čekat, vám poskytne ukázka v podobě "Sweet Home Alabama".


Denzel Curry - Ta13oo (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hardcore hip hop / experimentální hip hop

Denzel Curry - Ta13oo
Americký rapper Denzel Curry opět po dvou letech experimentuje s hip hopem a rapem a vydává své třetí album "Ta13oo", což si máme překládat coby taboo. Třináct skladeb rozdělil na tři částí - světlou, šedou a tmavou. S vykreslováním jednotlivých nálad pro všechny tři mu vypomohlo několik hostů a producentů. Mezi ty první se zařadili GoldLink, Billie Eilish, J.I.D nebo JPEGMAFIA, zatímco produkci obstarali FnZ, DJ Dahi, Ronny J či Illmind. Jak to vše dopadlo, zjistíte na rapperově YouTube.com profilu.


Jan Martiník, David Mareček - Franz Schubert: Winterreise (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: komorní vážná hudba

Jan Martiník, David Mareček - Franz Schubert: Winterreise
Český operní zpěvák Jan Martiník, vítěz BBC Cardiff Singer of the World 2009 a finalista soutěže Placida Dominga Operalia 2007, pro své druhé supraphonovské album zalovil v díle Franze Schuberta a vybral si jeho "Zimní cesty". Nahrál je v komorní podobě společně s českým klavírním virtuosem Davidem Marečkem v Dvořákově síni pražského Rudolfina. Více napoví ukázky na stránkách vydavatelství Suprpahon, kde je album k dispozici i v hi-res kvalitě.


Therapy? - Cleave (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Therapy? - Cleave
"Cleave" je patnáctou studiovou deskou severoirské alternativní rockové formace Therapy?. Produkci obstaral Chris Sheldona a společně s kvartetem muzikantů dal dohromady deset nových kousků. Jednu z nich, skladbu "Callow", opatřili muzikanti i videoklipem. Vy si ho můžete vychutnat na YouTube.com.


Voivod - The Wake (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: thrash metal

Voivod - The Wake
Metalové příznivce tento týden potěší novinka kanadské heavymetalové formace Voivod. Nese titul "The Wake" a má jít o koncepční album. "Hudební se můžete těšit na futuristický prog trash metal s odbočkami k další spoustě stylů. Tématicky vás nezklameme: Pohromy, chaos, konflikty a nekonečné následky - to jsou naše typická témata," uvedl bubeník Michal Langevin v rozhovoru pro magazín Metal Hammer.


Dále vychází:

Aborted - Terrorvision (Sony Music)
Alexander Brailowsky - Alexander Brailowsky Plays Chopin - The Complete RCA Recordings (Sony Music)
Bald Anders - Spiel (Mystic Production)
Black Majesty - Children Of The Abyss (Mystic Production)
Blood Of Serpents - Sulphur Sovereign (Mystic Production)
Dragonlord - Dominion , (Bertus)
Goldberg-Septett - Bach: Goldberg Variations (Sony Music)
In Strict Confidence - Hate2love (Bertus)
Juan Diego Flórez - Bésame Mucho (Sony Music)
Kalabis - Sonáty pro violoncello, klarinet, housle a klavír (Supraphon)
Lance Butters - Angst (Sony Music)
Last Pharaoh - The Mantle of Spiders (Mystic Production)
Lioncage - Turn Back Time (Mystic Production)
Madder Mortem - Marrow (Bertus)
Michael Sanderling - Beethoven: Symphony No. 9 & Shostakovich: Symphony No. 13 (Sony Music)
Negacy - Escape From Paradise (Mystic Production)
Růzmé - Chrome Children (cd+dvd) ()
Subjective - Act One - Music For Inanimate Objects (Sony Music)
Winston & Fixi McAnuff - Big Brothers (Bertus)

Vychází na vinylu:
Aborted - Terrorvision (Sony Music)
Airbag - Disconnected ()
Beak - >>> (Mystic Production)
Caligula's Horse - Moments From Ephemeral City (Re-Issue 2018) (Sony Music)
Caligula's Horse - The Tide, The Thief & River'S End (Re-Issue 2018) (Sony Music)
Denzel Curry - Ta13oo (Universal)
Dragonlord - Dominion (Bertus)
Elbow - The Best Of (Universal)
Electric Light Orchestra - The UK Singles Volume One 1972-1978 (Sony Music)
Field - Infinite Moment (Bertus)
Hana Zagorová - Já nemám strach (Supraphon)
Jan Smigmator / Mitch Winehouse - Smigmator - GERSHWIN - Winehouse ()
Joe Bonamassa - Redemption (Warner Music)
Josh Groban - Bridges (Warner Music)
Lance Butters - Angst (Sony Music)
Lenny Kravitz - 5 (Universal)
Lenny Kravitz - Mama Said (Universal)
Loretta Lynn - Wouldn'T It Be Great (Sony Music)
Lynyrd Skynyrd - Live In Atlantic City (Mystic Production)
Macy Gray - Ruby Artistry Music (Artistry Music)
Madder Mortem - Marrow (Bertus)
Slash - Living The Dream (Warner Music)
St. Lucia - Hyperion (Sony Music)
Subjective - Act One - Music For Inanimate Objects (Sony Music)
Suede - The Blue Hour (Warner Music)
Therapy? - Cleave (Warner Music)
Voivod - The Wake (Sony Music)
Winston & Fixi Mcanuff - Big Brothers (Bertus)

NÁZORY
  • Bonamassa, therapy a voivod..... (Fimi, 25.09.2018 09:02) Reagovat

    Bonamassa, therapy a voivod..

  • Hana Zagorová (Anonym, 25.09.2018 11:11) Reagovat

    vydala album O Lásce 7. září 2016 a Já nemám strach 21. září 2018, takže to "ani ne dva roky po vydání alba O Lásce" je nepřesné, protože je to vlastně víc jak dva roky.

    • Re: Hana Zagorová (Anežka Šídová, 01.10.2018 21:25) Reagovat

      to je jedno, vždyť si to album naší šeptáčky stejně nikdo kupovat nebude. Maximálně staří bolševici a voliči našeho prezidenta

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Bear McCreary chystá velkolepé rockové album se Slashem či Serjem Tankianem (23.03.2024 12:11)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Ryan Gosling a Mark Ronson předvedli "I'm Just Ken" živě na Oscarech. Pomohl jim i Slash (13.03.2024 16:29)
- Video: Slash, Brian Johnson z AC/DC a Steven Tyler z Aerosmith si střihli klasiku "Killing Floor". Láká na bluesovou desku (09.03.2024 08:34)
- Audio: Superskupina Black Country Communion představuje první singl z desky "V", houpavou "Stay Free" (08.03.2024 13:13)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu