"Introvert Party Club" je RODANův pohled do nitra introverta

30.01.2023 11:27 - Dan Hájek | foto: Jenda Vávra

"Glasses Off", tak se jmenoval loňský debut, který představil talent jménem RODAN. Deska vznikala pod drobnohledem Jana Čechtického z Ohm Square a předznamenával ji singl "Gone". Nyní se mladý písničkář hlásí o slovo se skladbou "Introvert Party Club", s kterou vstupuje do klání Eurovision Song Contest.

Píseň se zrodila loni na jednom z posledních songwriting campů na Lipně. V podzimním šeru se sešla čtveřice, kterou vedle Rodana Tuky tvořili Jan Vávra, Joe Dolman z Anglie a Jeppe Engelbrecht Appel z Dánska (ten se pak postaral o finální produkci). Společně přišli s nápadem zpracovat převážně neveselé pocity introverta, který dorazil na rozjetou párty. Tanečně laděný track zapadá do mozaiky, se kterou se tento muzikant v současnosti prezentuje.

Doprovodné video režíroval Tomáš Holzknecht, scénář k němu sepsal Jenda Vávra. Snímek se odehrává převážně v ulicích pražských Holešovic a Karlína, kde se hlavní aktér zjevuje nejenom v exponovaných místech a ukazuje cedule s fragmenty textu songu. Primárně je to však minimalisticky pojaté zobrazení introvertních povah, lidské křehkosti a vyrovnání se s těmito pocity.

O postup do celosvětového finále Eurovize RODAN soupeří s Maellou, Markétou Irglovou, Pam Rabbit a projektem Vesna, vše v pondělí 30. ledna v devět večer odstartuje přímý přenos na Youtube kanálu soutěže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY