Soud zamítl jednu ze žalob na Marilyna Mansona za sexuální útoky

05.01.2023 14:22 - David Věžník | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Kalifornský soud ve středu zamítl žalobu z roku 2021, v níž byl Brian Hugh Warner, známý také jako Marilyn Manson, obviněn ze sexuálního napadení. Muzikanta žalovala modelka Ashley Morgan Smithline a obvinila jej ze sexuálního napadení, ublížení na zdraví, nezákonného věznění a dalších přečinů. Warner veškerá obvinění popíral.

Loni v říjnu přestal Smithline zastupovat dosavadní právní zástupce Jay Ellwanger, a protože si nenašla nového v zákonné lhůtě (stanovené do konce prosince), soud vydal zamítavé rozhodnutí. Smithline může žalobu podat znovu s novým právníkem.

"Děkujeme Ashley Smithline a chválíme ji za to, že se vzdala svých nároků vůči Brianu Warnerovi, aniž by za to cokoli požadovala nebo dostala," napsal hudebníkův právní zástupce Howard King a dodal, že jí on i Marilyn přejí vše dobré. "Nadále budeme pracovat na tom, aby ti, kteří se pokusili zneužít náš právní systém, za to zaplatili," dodal.

Pro Marilyna Mansona to ale zdaleka není konec. Čtyřiapadesátiletý rodák z Cantonu v Ohiu (narozeniny shodou okolností slaví zrovna dnes, tedy 5. ledna) v současné době čelí federální žalobě ze strany herečky Esmé Bianco. Ta ho před obvinila ze sexuálního napadení a pohlavního zneužití. On sám naopak zažaloval Evan Rachel Wood za pomluvu v reakci na to, že ho počátkem roku 2021 veřejně označila za násilníka (své zážitky popsala v dokumentu "Phoenix Rising").



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY