Death Cab For Cutie a Postal Service oslaví 20 let svých nejslavnějších alb na společném turné

09.12.2022 13:24 - Ondřej Kocáb | foto: Atlantic Records

Ben Gibbard bude mít v roce 2023 co oslavovat. Nejúspěšnější alba jeho kapel Death Cab For Cutie a The Postal Service totiž dovrší dvacetiny. V roce 2003 vyšlo "Give Up" tříčlenné partičky The Postal Service, kterou dále tvoří Jimmy Tamborello a Jenny Lewis. Jejich jediná dlouhohrající deska je také hlavním důvodem, proč se jednou za čas celá trojice sejde a zahraje pár koncertů. Naposledy tak učinila k desátému výročí na Chicagské Lollapalooze.

Naopak Gibbardova domovská formace Death Cab For Cutie je stále aktivní a své fanoušky potěšila i letos, a to velice zdařilou kolekcí "Asphalt Meadows". Příští rok však půjdou nové skladby bokem. Průlomové "Transatlanticism" oslaví taktéž 20 let a obě dvě skupiny vyjedou na společné turné, na kterém obě desky zaznějí od začátku do konce.

"Ve skutečnosti vím, že už nikdy nebudu mít rok, jako byl ten 2003. Prvně vyšel debut The Postal Service, následně jsme vydali 'Transatlanticism'. Tyto dvě nahrávky budou na mém náhrobku a jsem s tím naprosto v pohodě. Nikdy jsem neměl kreativnější rok," dodal k chystané šňůře frontman. Tour odstartuje v září a protáhne se až do listopadu. Týkat se však pravděpodobně bude pouze Spojených států amerických.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY