Českého slavíka získali Marek Ztracený, Lucie Bílá, Kabát a ATMO Music. Do Síně slávy vstoupil Jiří Suchý

12.11.2022 23:45 - Josef Martínek | foto: TV Nova

Po loňském kontroverzním restartu pod křídly podnikatele Karla Janečka přešla letos anketa Český slavík pod patronát TV Nova. Z vítězů minulého ročníku obhájil prvenství jen Marek Ztracený, v dalších hlavních kategoriích ho doplnili Lucie Bílá, Kabát a ATMO Music.

Bílá se s celkovým počtem 71 519 hlasů stala také vítězkou v kategorii Absolutní slavík. Mezi ženami za sebou nechala loňskou královnu Ewu Farnou a Evu Burešovou, která uhájila bronzovou příčku.

Ztracený se vedle primátu mezi zpěváky dočkal také ocenění za nejoblíbenější píseň Rádia Impuls "Originál". Loni stříbrný Pokáč se letos na stupně vítězů nepodíval, stříbro získal Vojtěch Dyk a bronz Richard Krajčo.

Ke změně došlo také v sekci kapel, kde se na první pozici vrátila formace Kabát na úkor minulých šampionů Mirai. Třetí skončil Kryštof.

Nejvíce hlasů v kategorii Hip hop & Rap obdrželi ATMO Music před Calinem a Marpem. Druhý úspěch si Calin připsal coby Objev roku. Do nově otevřené Síně slávy byl za aplausu stojícího Fora Karlín uveden Jiří Suchý.

Zpěvák roku:
1.Marek Ztracený
2.Vojtěch Dyk
3.Richard Krajčo

Zpěvačka roku:
1. Lucie Bílá
2. Ewa Farna
3. Eva Burešová

Kapela roku:
1.Kabát
2.Mirai
3.Kryštof

Hip hop & rap:
1.ATMO Music
2.Calin
3.Marpo

Objev roku: Calin
Nejoblíbenější píseň posluchačů rádia Impuls: Marek Ztracený - Originál
Síň slávy: Jiří Suchý
Absolutní slavík: Lucie Bílá



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY