Projekt Amber Arcades připravil na únor nové album

29.10.2022 11:08 - Kateřina Spacek | foto: Nick Helderman

Amber Arcades je projekt nizozemské hudebnice Annelotte de Graaf. Ta oznámila vydání nového alba "Barefoot on Diamond Road", jež vyjde 10. února 2023 u společnosti Fire. Zároveň se podělila o nový singl, skladbu "Just Like Me".

"Tuhle píseň jsem napsala, když jsem se přestěhovala do Amsterdamu. Byl to sled extrémů. Bydlela jsem v centru, kde jste se během dne ocitli v obrovském davu lidí a přes noc jste si naopak připadali jako v apokalyptickém městě duchů. A o tom vypráví i nová písnička, která je o osamělosti, kterou přináší život v městském prostředí," popisuje interpretka nejnovější píseň. Amber také dodala, že nová kolekce je velmi intimní a odhaluje velkou část jí samé a jejího vztahu k hudbě.

Na nahrávce spolupracovala s Benem Greenbergem, který produkoval i její první desku. "Kytarová hudba mě nudila. Proto jsem požádala Bena, aby se se mnou podílel i na dalším kousku. Chtěla jsem ve svých skladbách docílit něčeho většího. Něco jako harfy a violoncella," dodala Amber.

Tracklist "Barefoot on Diamond Road" bude následující: Diamond Road, Odd To Even, Contain, Water Stains, Life Is Coming Home, Through, True Love, Just Like Me, I'm Not There, You Could Never Let Me Down.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY