Kabát zve koncertním klipem "Za ztracený námořníky" na turné

18.10.2022 07:57 - Milan Menčík | foto: Pink Panther Agency

Kabáti se svojí skvělou novou studiovkou "El Presidento" právě křižují české i slovenské zimní stadiony. Jako pilotní singl vybrali "Rumcajs miloval Manku". Doprovodný videoklip sice slibovali o týden dřív, na veřejnost se ovšem dostal až v pátek 14. října.

Je údajně nejnákladnější, který kapela natočila, v rozpočtu trumfl i "Valkýru" z předposlední desky "Do pekla/do nebe". Režíroval jej Michal Skořepa, který se podílel i na nahrávání letošní řadovky. Vše se točilo na klíčovacím pozadí, a reálný vzhled prostředí, ve kterém se snímek odehrává, vytvořil v počítačích 3D mág Jaro Atry tak, jak se dnes točí většina futuristických a akčních světových filmů.

Nové CD Kabátu "El Presidento" samozřejmě pořídíte i v našem shopu! A stejně tak zbytek jejich diskografie.

Přítomnost mnoha hvězd - domácích vesměs opravdových a světových formou převlečení či revivalů - mě nijak extra neoslovila (byť YouTube Trendy klip jednoznačně ovládl), ale potěšila aktuální nečekaná novinka. Zatímco se formace vydává k sousedům na Slovensko, bylo zveřejněno živé video k další písni "Za ztracený námořníky". A to doopravdy láká k návštěvě koncertů, které mají Tepličtí v plánu až do 19. listopadu, kdy zakončí šňůru v Olomouci.

Video si vzal na starosti režisér Miloslav Levek. Začíná intrem skladby "Nesmrtelná teta", během něhož Vojtek & spol. přicházejí na scénu. Kruhové pódium obsahuje spoustu efektů, a jak je vidět, muzikanti i diváci se rozhodně ohřejí a užijí si spoustu světelných i pyroefektů. Profesionálně odvedená práce, která motiv - nalákat lidi na zbylou část turné - zvládá na výbornou.

Navíc čerstvé songy jsou nosné, chytlavé a skupina provětrala setlist nejen pěti novými kousky, ale do devětadvaceti položek vecpala i například dlouho nehranou "Kdo si nechce hubu spálit". Přehled termínů i odkaz na koupi vstupenek jsou k mání zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY