Ghost se v klipu "Spillways" představují ve vší své rouhačské majestátnosti

02.08.2022 12:59 - Jiří V. Matýsek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Maskovaní Ghost letos v březnu vydali pozitivně přijaté album "Impera" a své hudební směřování na něm namířili k velkým arénám. Pražský koncert, byť s neslavnou návštěvností, je zastihl ve výborné a stále rostoucí formě. Nyní své aktuální dílo (které si spolu s dalším merchem můžete pořídit v našem shopu) připomínají novým videoklipem. Ten vznikl ke skladbě "Spillways", kde se spojuje cinkající piánko à la ABBA, melodický refrén i hutně znepokojivá atmosféra.

To poslední navíc podtrhuje i klip, který režíroval Amir Chamdin a formaci zachycuje ve vší "rouhačské majestátnosti", jak poznamenává stručná noticka zveřejněná společně s videem samotným. Sugestivnímu snímku stačí k tomu, aby zapůsobil, záběry na kapelu v temném prostoru s rudým pentagramem na podlaze, tanečníci ve znepokojivých pózách a trocha krvavých slz. Makabrózní atmosféru podtrhuje úvodní biblický odkaz na verš Jób 10.1 - "Život mě omrzel, dám teď volný průchod svému lkání, budu mluvit v hořkosti své duše."

Typická podvratnost, s níž Ghost míchají hudební přístupnost s těžkými, ba rouhačskými tématy, je zde ukázána v plné síle.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY