Nils Frahm přiveze svůj nejambicióznější projekt "Music For Animals" i do Prahy

24.06.2022 08:09 - Dan Hájek | foto: Leiter

Tvrdí se o něm, že co se týče tvůrčí stránky, je k nezastavení. Nils Frahm však následovníka alba "All Melody" připravoval neobvykle dlouho, celé čtyři roky. "Music For Animals", jak se novinka jmenuje, ovšem svou stopáží představuje jeho nejambicióznější kolekci - bude mít téměř tři hodiny. Kromě toho se Frahm chystá vyrazit na tour. Ta ho 24. listopadu zavede i do pražského Fora Karlín, kde vystoupí v rámci festivalu Prague Sounds / Struny podzimu.

Nahrávka "Music For Animals" by se měla nést v meditativním tempu. Autor bude jednotlivé zvukové koláže stavět na práci s detaily a sound designem. S pomocí určité symboliky a minimalistických rysů chce posluchačům nabídnout oslavu jednotlivých tónů, jejich zabarvení a samotné textury. Frahm je v tomto ohledu velký perfekcionista, který taktéž rád sleduje okolní dění a prosté přírodní úkazy (padající listí, plynoucí řečiště vody, vodopády, apod.). To vše pak ve svém berlínském studiu proměňuje v kompozice.

Pokud vyrazíte na jeden z jeho chystaných koncertů, budete mít příležitost zakoupit i první fyzickou edici jeho filmového záznamu "Tripping With Nils Frahm". Blu-ray disk bude zabalen do úhledné krabičky s obsáhlým 44stránkovým bookletem plným fotografií. A pozor - v běžném obchodě tento release nenajdete.

Album "Music For Animals" vyjde v pátek 23. září a Nils Frahm na něm přinese těchto deset kompozic: The Dog With 1000 Faces, Mussel Memory, Seagull Scene, Sheep In Black And White, Stepping Stone, Briefly, Right Right Right, World Of Squares, Lemon Day, Do Dream. Kvůli delší stopáži bude kolekce rozdělena na tři cédéčka nebo čtyři vinyly. Nejkratší track "Right Right Right" si můžete poslechnout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY