Tata Bojs hrají v "Holce z plakátu" vztahovou rošádu

12.04.2022 14:59 - Hana Bukáčková | foto: David Mencl

Tata Bojs obdarovali fanoušky klipem k písni "Holka z plakátu" ze stále aktuální desky "Jedna nula". K singlu už pro vinylové vydání vznikl taneční remix (na svědomí ho má Dafonic), který doprovodilo černobílé video. V tom aktuálním skupina sází na barevnost, a to nejenom vizuální.

Režie se ujal David Mencl a výsledkem je nejdéle připravovaný klip Tatáčů. Svou roli v tom sehrál jak covid, tak různé peripetie s lokacemi, vytíženost herců a hereček, ale i štábu samotného. Prvotní myšlenka přitom vznikla krátce po vydání alba.

"Celkem se nám zalíbila představa popsat zkratkovitým způsobem různé složitosti a propletenosti vztahů na pracovišti, navíc v přímém přenosu hlavních večerních zpráv, které moderuje zprávařská a zároveň manželská dvojice Kolesárová-Plesl. V našem příběhu se postupně rozkrývá určitá prohnilost vztahů na malém place nějaké lokální televize, kterou jsme hrdě pojmenovali TBTV. Podobnost s DVTV je čistě náhodná," popisuje frontman Milan Cais.

Ale nebyli by to Tata Bojs, aby si na nás nepřipravili něco speciálního. A tak zde není nouze o skryté odkazy a detaily - třeba v grafických lištách. Autorem těchto zaručených zpráv typu, že na Hanspaulce byla nečekaně objevena pyramida, není nikdo jiný než Mardoša. Ten se i s ostatními členy kapely objeví v klipu jako televizní štáb. Hned v úvodu pak třeba slyšíme známou refrénovou linku "Malé mořské tanečnice". Je to zábava. Jako vždy.

Pokud byste snad ještě neměli doma jejich skvělou poslední desku "Jedna nula", na shopu musicserveru si ji můžete pořídit na CD i na vinylu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY