Igor Orozovič láká eroticky dusným klipem "Náušnice" na jarní sérii koncertů

28.03.2022 19:23 - Milan Menčík | foto: Adam Vacula

Móda nebýt pouze herec či pouze zpěvák, ale rovnou obojí je stále populárnější. Někteří si neumějí vybrat, jiní si vybrat nechtějí a u pár jedinců by dokonce byla škoda, pokud by se rozhodli pro jedinou oblast. Jednou z takových postav je i Igor Orozovič. V domácím popu jsme ho mohli zahlédnout už jako herce v oblíbeném klipu Kateřiny Marie Tiché "Zničená zem", nyní však jde s kůží na trh jako zpěvák a zcela sám.

Vlastně není tak úplně sám a v novém videu "Náušnice" vůbec ne. "V klipu účinkuje celá řada krásných žen v čele s charismatickou modelkou Denisou Krškovou. Dlouho jsme hledali tu správnou femme fatale, než jsme ji našli. Denisou to ale jen začíná, protože náušnic je v písni víc, musí být tedy víc i dívek. Mezi dalšími kráskami jsou performerka Viah, flétnistka Kristýna Farag a herečky Jana Pidrmanová, Kamila Trnková a Veronika Lazorčáková, která se mnou píseň zpívá. Přál jsem si, aby celý klip působil jako oslava ženské krásy a milenecké lásky... Taková hravost jak od Serge Gainsbourga. Mám dojem, že to i tahle doba zase trochu potřebuje," vypráví Orozovič.

V jeho hudbě se mísí několik hudebních žánrů, v tomto singlu obzvlášť - třeba šanson, jazz i jemná elektronika. A přestože sám favorizuji jiné žánry a osobně mi text přijde hustý a složitý, umím ocenit hodně nezvyklé podání nálady a pocitů.

A taky opravdu krásný klip režisérky Jany Hojdové. V poslední době mohl člověk získat pocit, že u nás vzniká jen samá obrazová vata k hudebním podkladům, tady je vidět, že každý obraz má svůj smysl, nechybí spousta promakaných detailů, a jak sám protagonista výše slibuje, na své si přijdou milovníci krásných a smyslných žen. Veronika Lazorčáková mu zde nesekunduje pouze pěvecky, ale i herecky. Dohromady se tedy jedná o povedené dílko.

Zmíněná Orozovičova kolegyně nebude chybět v jeho koncertním programu "Když chlap svléká tmu", s nímž hodlá už 13. a 14. dubna navštívit pražskou La Fabriku (první večer je již vyprodán). Ve středu 20. dubna následuje ostravské divadlo Mír a 26. května brněnský Cabaret Des Péchés. Více informací lze najít na tomto rozcestníku, tamtéž je možné rovněž pořídit vstupenky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY