Bratr Billie Eilish Finneas chystá na říjen debut "Optimist"

13.08.2021 10:16 - Dan Hájek | foto: Interscope Records

Druhá sólovka jeho sestry Billie Eilish "Happier Than Ever" se ještě nestihla pořádně usadit a ohřát v žebříčcích, a už tu máme další novinky. Finneas (celým jménem Finneas Baird O'Connell) totiž na letošní podzim chystá svou dlouhohrající prvotinu "Optimist". Láká na ni skladbou "A Concert Six Months From Now".

Detailů k albu je vyjma tracklistu a data vydání zatím poskrovnu, dokonce zatím neexistuje ani oficiální předprodej, jen je možné si celou nahrávku předuložit na tomto rozcestníku. Doprovodné video k pilotnímu singlu režíroval Sam Bennett a staví na komornosti okamžiků v liduprázdném sále - tím je věhlasný Hollywood Bowl v Los Angeles. Kamera zde sleduje osamoceného Finnease, kterým cloumají vlastní emoce a vzpomínky na minulost s bývalou láskou.

"Optimist" tak bude pravděpodobně navazovat na muzikantovo dva roky staré épéčko "Blood Harmony". Kromě spolupráce s Billie Finneas celkem nedávno stihl stvořit s Jamesem Blakeem společný kousek "Say What You Will", zahrál si přitom i ve velmi povedeném klipu.

"Optimist" dorazí do obchodů a na streamovací platformy v pátek 15. října a přinese těchto třináct skladeb: A Concert Six Months From Now, The Kids Are All Dying, Happy Now?, Only a Lifetime, The 90s, Love Is Pain, Peaches Etude, Hurt Locker, Medieval, Someone Else's Star, Around My Neck, What They'll Say About Us, How It Ends. V únoru vydaný singl "American Cliché" se tak zjevně nakonec do finální sestavy nedostal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY