Van Laar - žesťové nástroje s puncem originálu

01.08.2021 14:49 - Tisková zpráva | foto: Van Laar

Nizozemská značka Van Laar vyrábí od roku 1990 prémiové žesťové nástroje. Mezi hudebníky platí za absolutní špičku, a to nejen pro vysokou kvalitu svých instrumentů. Oblíbená je především pro individuální přístup ke každému zákazníkovi a jeho potřebám. Nástrojáři dílny Van Laar se zákazníky jednotlivé kroky výroby konzultují, a výsledkem tohoto procesu jsou tak žesťové nástroje s puncem opravdového originálu.

Podnik na řemeslnou výrobu trubek, kornetů a křídlovek založili Hub van Laar a Heidrun Jöchner v malém městečku Margraten na trojmezí Nizozemska, Německa a Belgie. Pod jejich vedením se firma po dobu dvou desetiletí úspěšně rozrůstala a postupně získala světové renomé. Kvůli zvyšující se poptávce se adresa Van Laar v rámci spolkových zemí často měnila, načež se v roce 2019 veškerá její výroba a servis soustředily zpět do původního sídla v nizozemském Margratenu.

Ke cti značky Van Laar slouží fakt, že veškeré součásti jejích nástrojů jsou kompletně vyráběny v Nizozemsku a Německu. Ve výrobních procesech společnost využívá moderní technologické postupy v kombinaci s tradiční ruční prací. Zvláštní pozornost je věnovaná přizpůsobení nástrojů potřebám a individualitám konkrétních zákazníků. Hub van Laar s nimi udržuje kontakt, aby následně dovedl lépe vyhovět požadavkům hráčů různorodých žánrů od jazzu po klasickou hudbu. Získává tak stále nové poznatky a zkušenosti, které může zúročovat ve vývoji designu svých instrumentů. Trubky, kornety a křídlovky značky Van Laar jsou oblíbené po celém světě vyznavači rozdílných žánrů i technických úrovní. Důvodem je nejen zvuková všestrannost, dobrá technická ovladatelnost a příjemně nízká hmotnost, ale především zmíněný individuální přístup a ochota vyslechnout a realizovat přání konkrétního zákazníka.

Žestě s logem Van Laar využívají profesionální hudebníci, sólisté, hráči symfonických a jazzových orchestrů, učitelé uměleckých škol a konzervatoří, ale i nadšení amatéři, kteří chtějí luxusní nástroj. Mezi nejznámější uživatele těchto instrumentů patří Arturo Sandoval, Ibrahim Maalouf, Enrico Rava nebo první trumpetista České Filharmonie Ladislav Kozderka.

Pestrou nabídku dechových nástrojů Van Laar najdete na pultech prodejen a na e-shopu Kytary.cz.

(Placená inzerce)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY