Sensey vystřídal Tomáše Kluse v čele albové hitparády, JC Stewart znovu ovládl rádia

26.05.2021 16:00 - Josef Martínek | foto: Filip Hlav / Universal Music

Domácí žebříčky hlásí tento týden změny na vedoucích příčkách. Zatímco v rádiích se do čela vrátil staronový šampion JC Stewart, albovou hitparádu si premiérově podmanil rapper Sensey s nahrávkou "Bratan 2.0". Z prvního místa sesadil Tomáše Kluse, který si s "ČAUČESKU" pohoršil na trojku.
JC Stewart - I Need You To Hate Me
© Warner Music
RÁDIA - V předešlých dvou kolech se musel vždy spokojit se stříbrem, nyní se ale JC Stewart do čela žebříčku vrátil. Zpěvák ze Severního Irska vítězí s "I Need You To Hate Me" celkově pošesté. Zrovna před pár dny uplynul rok od chvíle, kdy píseň vyšla. "Nikdy jsem si nepomyslel, že budu mít skladbu, která mě spojí s tolika lidmi. Nemůžu se dočkat, až ji konečně začnu hrát živě - velmi, velmi brzy," shrnul na facebooku.

Imagine Dragons po minulém triumfu klesli s "Follow You" na dvojku. ATB, Topic a A7S, kteří zvítězili před dvěma týdny, obsadili zásluhou "Your Love (9PM)" bronzový stupínek. Za nimi následují další stálice - Mirai s "I přes to všechno" a O5 a Radeček díky songu "Bra3".

Největší překvapení top desítky najdeme na šestce. Skotský zpěvák Nathan Evans se do takto vysokých pater probojoval už po pěti týdnech v pořadí. Jeho verzi tradičního novozélandského námořnického popěvku "Wellerman" zremixovali 220 Kid a Billen Ted.

O nejúspěšnější novinku se postaral Tom Grennan. Mladého britského zpěváka už dobře znají i někteří čeští fanoušci, vystupoval totiž na Rock for People nebo na Nouvelle Prague. Ještě mnohem větší popularitě se těší ve své domovině - s letošní druhou studiovkou "Evering Road" dokonce ovládl tamní albový žebříček. Píseň "Little Bit Of Love" u nás začíná jako dvacátá pátá nejhranější. Grennana znovu uvidí čeští fanoušci příští rok v březnu, a to v pražském Rock Café.

Připomínají se také Coldplay, aktuální singl "Higher Power" produkoval Max Martin a startuje na čtyřicátém druhém místě. Na čísle sedmdesát dva následují polský producent Gromee a rumunská zpěvačka Inna s "Cool Me Down".

V závěru top stovky došlo i na dvě domácí novinky - osmdesátý sedmý je Matej Smutný zásluhou "Fairytale" a devadesátý Timmy White jako "Heartbreaker".

Top 10 ČR - rádia:
  1. JC Stewart - I Need You To Hate Me
  2. Imagine Dragons - Follow You
  3. ATB feat. Topic & A7S - Your Love (9PM)
  4. Mirai - I přes to všechno
  5. O5 a Radeček - Bra3
  6. Nathan Evans & 220 Kid & Billen Ted - Wellerman
  7. Robin Schulz feat. KIDDO - All We Got
  8. Jason Derulo - Take You Dancing
  9. Sheppard - Learning To Fly
  10. Chinaski - Báseň


Sensey - Bratan 2.0
© Universal Music
ALBA - Po dvou týdnech v čele se Tomáš Klus s politickou deskou "ČAUČESKU" přesunul na třetí příčku. Cestu na trůn tím uvolnil dalšímu z domácích rapperů. Tentokrát se z prvenství může radovat Sensey, který novinkou "Bratan 2.0" navazuje na dva roky starý, platinou oceněný debut "Bratan". Ve výčtu hostů nechybějí Sergei Barracuda, Calin, AstralKid22, Luca Brassi10x a další.

Kluse přeskočil také Viktor Sheen. Interpret s kazašskými kořeny boduje s titulem "Barvy" už třicet týdnů, z toho většinu na stupních vítězů. Jeho starší, před dvěma lety vydaná studiovka "Černobílej svět" následuje na čtyřce.

Top 5 doplňuje Ektor s nahrávkou "Original". Trochu si pohoršil Yzomandias s "Prozyum (Director's Cut)" - před týdnem byl třetí, nyní až šestý.

Další novinku najdeme na dvanácté příčce a potěší fanoušky klasiky. Harfistka Jana Boušková vzdává albem "Má vlast" hold nejslavnějším českým skladatelům - Smetanovi, Dvořákovi a Sukovi.

Americký rap zastupuje J. Cole. Šestá řadovka "The Off-Season" mu v USA zajistila první místo žebříčku, u nás začíná na devatenáctce. Poslední novinku má na svědomí Morcheeba - stálice elektronické scény zakotvila s "Blackest Blue" na sedmdesáté třetí pozici.

Top 10 - alba:
  1. N Sensey - Bratan 2.0
  2. Viktor Sheen - Barvy
  3. Tomáš Klus - ČAUČESKU
  4. Viktor Sheen - Černobílej svět
  5. Ektor - Original
  6. Yzomandias - Prozyum (Director's Cut)
  7. Dua Lipa - Future Nostalgia
  8. The Weeknd - After Hours
  9. Justin Bieber - Justice
  10. Mirai - Arigató

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 20. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY