Slyšeli jsme novou desku Helloween. Máte se na co těšit?

26.03.2021 14:09 - Honza Balušek | foto: Martin Häusler

Německá heavymetalová legenda Helloween v rámci reunionu se svými dávnými členy, kytaristou Kaiem Hansenem a zpěvákem Michaelem Kiskem, nejen že objela svět se živými koncerty, ale také přichystala zbrusu nové eponymní album, na němž se podílela kompletní současná sestava. Desku, která vyjde 18. června a kterou si už nyní můžete předobjednat v několika různých verzích na CD i vinylu a v balíčcích třeba s tričkem na novém e-shopu časopisu Spark, jsme už slyšeli a máte se rozhodně na co těšit.

Tedy neslyšeli jsme ji přímo my, ale právě kolegové z našeho sesterského magazínu Spark. A jaké mají z nové nahrávky pocity?

"Deska 'Helloween' je uměleckým dítětem téměř celé sestavy současných Helloween. Kromě tradičních mistrů pera Hansena, Weikatha nebo Derise se na novinkovém albu podíleli i kytarista Sascha Gerstner a basák Markus Grosskopf. Pro někoho bude možná překvapením, že jediným příspěvkem Kaie Hansena je singlová skladba 'Skyfall', která vyjde už 2. dubna, ale při bližším ohledání začne být jasné, že jde o opus magnum titána heavymetalového ranku, který dodal do songu i svůj osobitý hlas.

Nová kolekce ale nenabízí jen tradiční speed/heavy koření, jedna ze skladeb, 'Down in the Dumps', která pochází z dílny Michaela Weikatha, jde na dřeň a jiskří groove metalem. I lyrická stránka je vzrušující koktejl, nechybí kyanid, roboti, vesmírné dálavy, ale také obyčejná story o tom, jak si ráno uvaříme kafe a chceme přežít další těžký den.

Dilema, jak budou vypadat vokály, se nakonec rozseklo ke spokojenosti obou mistrů svého řemesla. Michael Kiske i Andy Deris se dělí o pěvecký post spravedlivě a mnohdy reagují na své verše v rámci jedné skladby."

Více o albu prozatím prozradit nemůžeme, jisté ale je, že se fanoušci nemusejí těšit pouze na novou desku, ale také na jedno z budoucích čísel magazínu Spark, které bude zasvěceno právě nové nahrávce a samozřejmě celé kapele a její bohaté historii.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY