Kapela Napořád šlape v "Miláčkovi" Chinaski sotva na paty

20.12.2020 12:06 - Honza Balušek | foto: kapela Napořád

Protože se jedná o její první oficiální singl a také o první článek o kapele Napořád na musicserveru, musím upozornit na fakt, že skupinu tvoří dva vyhození ex-členové Chinaski (Ondřej Škoch a Petr Kužvart) a dvě zpěvačky (Barbora Fialová a Josefína Čermáková). Logicky tak jejich debut "Miláček" neujde porovnání s tvorbou jejich minulé kapely. A co naplat, Malátný & spol. hrají úplně jinou ligu.

První zveřejněné písničce Napořád "Miláček" sice nelze upřít energii a chytlavý refrén, hudebně se ale jedná o ten nejobyčejnější domácí pop rock, jaký si jen lze představit. Dámy sice zpívají dobře, ale tak nějak tuctově a bez výrazu, vokální příspěvky pánů jsou jen do počtu. Takhle prostě znějí všechny lokální zábavové kapely, když se jim výjimečně podaří napsat chytlavý song.

Melodie by se mohla docela dobře uchytit jako titulní skladba nějakého ženského vztahového seriálu či filmové komedie, ostatně přesně takový je i videoklip. Zachycuje roztržku mezi dvěma páry (rtěnka na límečku košile, víme?), na kterou je pak naroubovaný kousek živého vystoupení formace. To proběhlo v pražském klubu Retro Music Hall a kapela jej přenášela živě po internetu. Další livestream plánuje na neděli 20. prosince na svém YouTube kanále, debutové desky v produkci Clinta Murphyho bychom se měli dočkat na jaře příštího roku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY