V písni "Here's To The Nights" si s Ringem Starrem zazpívali Paul McCartney, Dave Grohl nebo Finneas

17.12.2020 16:38 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Paul McCartney vydává své nové album s názvem "III" už v pátek 18. prosince. Také druhý zbývající člen The Beatles Ringo Starr chystá nový materiál. EP "Zoom In" sice vyjde až 19. března příštího roku, už teď je ale jasné, že jeho autor dostojí pověsti muzikanta, který se často a s gustem obklopuje svými přáteli a kolegy z branže. Stačí si jen vybavit jeho All-Starr Band, v jehož čtrnácti dosavadních podobách se vystřídali mimo jiné Rick Derringer, Edgar Winter, Billy Preston, Greg Lake, Jack Bruce, Peter Frampton - a to nemluvíme o desítkách hostů. První zveřejněný singl "Here's To The Nights" je podobě nadupaný.

V téhle poctě míru, lásce a přátelství se vedle Starra objeví jeho souputník z liverpoolské čtveřice Paul McCartney a jeden z jeho bývalých spolupracovníků Joe Walsh (mimo jiné Eagles). Seznam hostů je ale mnohem delší - svou troškou přispěli Lenny Kravitz, Finneas, Sheryl Crow, Chris Stapleton, Eric Burdon, Dave Grohl nebo Yola. I samotná doprovodná formace má parametry takzvané superskupiny: hrají v ní Steve Lukather z Toto, Benmont Tench z The Heartbreakers a dále Bruce Sugar, Nathan East, Charlie Bisharat a Jacob Braun.

Písničku "Here's To The Nights" napsala oceňovaná skladatelka Diane Warren. Výsledný kousek má uvolněnou atmosféru i nezbytnou chytlavou melodii s výrazným sloganem: "May we makе some noise togethеr / Make a beautiful mess / Say we did it all."

"Když mi ten song Diane představila, líbil se mi ten sentiment, který obsahuje," uvedl Ringo Starr v prohlášení. "Je to přesně ten typ písně, kterou chce každý zpívat s vámi, a bylo skvělé, že se do toho zapojilo tolik skvělých muzikantů. Chtěl jsem aby vyšla ještě před Silvestrem, protože je to dobrý song pro zakončení tohohle náročného roku. Takže - na všechny ty noci, které si budeme pamatovat, a na přátele, na které nikdy nezapomene. A všem přeji mír a lásku v roce 2021," uzavřel bubeník a zpěvák.

Připravované EP bude obsahovat celkem pět skladeb, přičemž každou z nich napsal jiný autor. V kreditech se tak objeví třeba spolupracovník Katy Perry nebo Weezer Sam Hollander anebo pionýr reggae Tony Chin. Tracklist bude následující: Zoom in, Zoom Out, Here's to the Nights, Waiting for the Tide to Turn, Not Enough Love in the World, Teach Me to Tango.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY