Label Deadred oslaví dvacetiny speciální kompilací

04.12.2020 11:48 - Dan Hájek | foto: Matej Kukučka

Trenčínský label Deadred se v půlce prosince překlene do stadia oslav dvaceti let existence. K tomuto výročí si nachystal specialitku v podobě nové kompilace, na které zaslechneme převážně nový materiál. Naváže tak na výběrovku "Ten Deadred", která se ohlížela za první funkční desetiletkou a kterou vydavatelství vydalo společně se svým českým spojencem Starcasticem.

Pod značkou Deadred dnes vydávají například Bulp, Autumnist, Analogrunner, Karol Mikloš, Gabriel Kain, Stroon, Jelly Belly, Nylon Union, Veneer, The Ills, YouCoco, vyšly zde i dřívější desky Foolk.

Během letoška do katalogu vydavatelství přibyly tituly z dílny Stroona "Temple Timbre Embers", remixový komplet Autumnist "Future Lights" doplňující mozaiku jejich desky "False Beacon", mini album navrátivších se Veneer "Recovery" a povedené épéčko sympatické sourozenecké dvojice Bulp "Parvin". A Analogrunner se připomenul přepracovanou verzí tracku "Haze Of Sirens".

Kompilace "Deadred XX" vyjde v den narozenin labelu, tedy 15. prosince, a přinese těchto jedenáct jen pro tento účel napsaných a natočených skladeb: Veneer - Silent Voice, Nylon Union - Slowmotion, Jelly Belly - §171, Analogrunner - Gauche (feat. Lara Abou Hamdan), Nina Kohoutová - Tiny Bit, Autumnist - Send Me Up (feat. Luvain Maximen & Gabriel Kain), Bulp - Haika, Gabriel Kain - Tunnels, Karol Mikloš - Just Another Day, Stroon - I Grew Up On Mike Oldfield. Komplet vyjde na limitovaném čirém vinylu, součástí bude i výpravný šestnáctistránkový booklet, download kód (MP3 i FLAC) a speciální samolepka. Objednávat jej lze na tomto místě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY