Ondřej Ruml oslavuje koncertním albem písně Jaroslava Ježka

06.10.2020 17:45 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Ondřej Ruml vydal v roce 2014 studiové album se všeříkajícím názvem "Ondřej Ruml zpívá Ježka, Voskovce a Wericha". Nyní písně těchto velikánů vydává v koncertním provedení s Jihočeskou filharmonií. Ansámbl zde vystupuje pod vedením Jana Kučery a Mateje Benka. Celé dílo se jmenuje stejně jako koncertní program, jímž hudebníci už čtyři sezony křižují Českou republiku - "Jdeme na Ježka".

Ondřej Ruml - Jdeme na Ježka
© Warner Music
Živák obsahuje záznam vystoupení z 21. února 2020, které se uskutečnilo u příležitosti dokončení rekonstrukce a znovuotevření Divadla Oskara Nedbala v Táboře. "Spolupracovat s Jihočeskou filharmonií je pro mě vždycky zážitek. Tenhle orchestr nejenže skvěle hraje, ale také drží pohromadě lidsky. Pokaždé když stojím před nimi a zpívám, cítím, že jsme naladěni na stejnou vlnu. Že to není jen nějaký zpěvák, kterého doprovází nějaký orchestr, ale že jsme prostě kapela. Jeden za všechny, všichni za jednoho," líčí nadšeně Ruml.

Ředitel filharmonie Otakar Svoboda doplňuje: "Písničky trojice W+V+J jsou skvělé, známé a nestárnoucí. Když jsem slyšel původní verzi, kterou připravil Ondřej Ruml s Matej Benko Quintetem, hned mě napadlo, že rozšíření o filharmonii všemu dodá další rozměr, takový typický Great Czech Songbook. Pánové Matej Benko a Miroslav Hloucal skladby zaranžovali pro kvintet a orchestr, Jan Kučera vše skvěle uchopil a výsledek byl podle očekávání strhující. Ostatně teď můžou posluchači posoudit sami."

Jako takový bonus byla na nahrávku zařazena skladba "Nebe", která dříve vyšla na albu "Nahubu". Že jsou písně v Rumlově podání přitažlivé pro široké publikum, dokazují nejen slova uznání od odborníků, ale i zlatá deska za prodej šest let staré kolekce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY