Režisér John Carpenter se vrací na hudební pole dvojicí tajemných skladeb

07.07.2020 14:36 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

John Carpenter se nejvíce proslavil coby režisér svébytných béčkových hororů (z těch nejslavnějších třeba "Halloweeen" "Útěk z New Yorku" nebo "Mlha"), je to ale muž vícero talentů. Kromě scénářů totiž ke svým snímkům píše i hudbu.

Jeho tvorba je postavená na syntezátorech a elektronických atmosférách, a dokonale tak zapadá do stále silné retro vlny. Jeho opožděným debutem v oblasti mimo filmovou hudbu se v roce 2015 stalo album "Lost Tapes", na které rok nato navázalo shodně nazvané pokračování s číslovkou dva v názvu. A pak se nad Carpenterem - skladatelem zavřela voda.

To se nyní změnilo - rodák z americké vesnice Carthage totiž zveřejnil hned dvě nové skladby. Ani "Skeleton" ani "Unclean Spirit" se nevážou k žádnému obrazu, jsou tedy čistě hudebními počiny. "Bylo osvěžující psát hudbu, která se nespojuje se žádným pevně daným obrazem," uvedl vitální sedmdesátník v tiskové zprávě. Vedle něj se na dvou tajemných skladbách podíleli také jeho syn Cody a kmotřenec Daniel Davies. Obě kompozice by měly vyjít 28. srpna na vinylovém dvanáctipalci. Zda je to první krok k plnohodnotné desce, zůstává otázkou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY