In This Moment si na "Mother" vybírají slabší chvilku

08.05.2020 15:30 - Ondřej Hricko | foto: facebook In This Moment

Americká skupina In This Moment si za svou dlouhou kariéru dokázala zejména za oceánem vybudovat velmi slušnou reputaci. Po posledním albu "Ritual", které se koncepčně věnovalo čarodějnictví, se nyní po třech letech vrací s novinkou "Mother". Produkoval ji opět Kevin Churk, ne vše se ale povedlo.
6/10

In This Moment - Mother

Skladby: The Beginning, Fly Like An Eagle, The Red Crusade, The In-Between, Legacy, We Will Rock You, Mother, As Above, So Below, Born In Flames, God Is She, Holy Man, Hunting Grounds, Lay Me Down, Into Dust
Vydáno: 27.3.2020
Celkový čas: 54:25
Vydavatel: Warner Music

Pěkný obal, dobrá produkce, tajemná atmosféra, industriální tón rockových písní i vyzývavý zjev a vokál zpěvačky Marie Brink. To vše nabízí sedmá studiovka americké formace In This Moment. Jenže stejné trumfy přinesla i předešlá kolekce, navíc orámovaná atraktivní tematikou čarodějnic ze Salemu. "Mother" se sice také tváří, že ústředním motivem je jakási vládnoucí Matka - bohyně, ale není to nic, pro co byste museli nahrávku nutně zhltnout. A ani po hudební stránce to tentokrát není úplně ono. Stylové aranže sice nechybějí a Maria svým chraplákem pořád láme mužská srdce, ale cokoliv navíc ne a ne přijít.

Po efektním intru desku uvádí cover písně od Steve Miller Band "Fly Like An Eagle". Sice zaujme, ale posluchač by přece jen na rozjezd čekal vlastní hit. Ten přichází až se slušnou "The In-Between", asi nejlepším kusem na albu. Otazník visí nad nutností další variace provařené pecky Queen "We Will Rock You", ke které měly potřebu se hudebně vyjádřit už tucty jiných hudebníků. Ani hostování dalších dvou ženských rockových hlasů coveru nepomůže. Spíše naopak - vokály Lzzy Hale z Halestorm a Taylor Momsen z The Pretty Reckless mají tendenci ústřední pěnici zastínit. Do třetice si In This Moment vybrali pecku "Into Dust" u nás nepříliš známých Mazzy Star. Baladická nota ovšem kapele překvapivě sluší, a jde o jeden z nejatmosféričtějších momentů novinky. Ta není špatná, ale příště by to chtělo nový impuls a nápad, jak svou tvorbu posunout. Tímhle počinem muzikanti tak trochu přešlapují na místě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY