Olympic opouští Jiří Valenta. Náplastí pro fanoušky budiž reedice desky "Prázdniny na Zemi"

27.03.2020 14:23 - Milan Menčík | foto: @skupina.olympic

Olympic oznámil svým fanouškům nečekanou zprávu. Kapelu opouští klávesák Jiří Valenta. Formace byla na jeho odchod připravena, takže už chystá konkurz na jeho místo a po uklidnění situace spojené s pandemií koronaviru má v plánu točit novou desku a vyrazit s ní na turné.

Olympic - Prázdniny na Zemi
© Alan Pajer
"Dospěl jsem k závažnému a velmi těžkému rozhodnutí. Vzhledem k mému neutěšenému zdravotnímu stavu jsem nucen skupinu opustit. Neumírám, ale hrát nemohu. Jsem totiž totálně vyhořelej včetně zdravotních problémů v rodině. Vím, že se zcela jistě k muzice vrátím. Strávil jsem s Olympicem 34 let nádherného života a nikdy na to nezapomenu. Věřím, že si kluci najdou náhradu a budou pokračovat dál," napsal klávesista a showman na facebookový profil formace.

Aby však fanoušci nepropadli totální skepsi v této nelehké době, přichází vydavatelství Supraphon s jedním bonbónkem. Po čtyřiceti letech znovu vydává legendární album "Prázdniny na Zemi". Zvuk se dočkal remasteringu z pásů, obal zase rekonstrukce z původních diapozitivů Alana Pajera. Formát CD je navíc napěchován až na maximální možnou osmdesátiminutovou stopáž deseti koncertními a studiovými nahrávkami, mezi kterými nechybějí ani ty nikdy nevydané. Kolekci lze zakoupit v pěti různých formátech od 17. dubna a ukázky lze poslouchat zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY