Sunshine na koncerty po Česku

13.03.2003 11:48 - Antonín Kocábek | foto: facebook interpreta

Sunshine - pozvánka
© facebook interpreta
Rozhovory s nimi jsou docela veselé, protože jsou ironičtí a občas až kousaví. Na mnohé působí namyšleně, mnozí jim jen typicky česky závidí. V poslední době se o této donedávna médii dost opomíjené jihočeské partě začínají objevovat zmínky i v domácím tisku. Původně hardcoreová kapela si dnes vypracovala vlastní osobitý styl, ve kterém kloubí postpunkové temné kořeny (často v souvislosti s nimi bývají skloňováni raní The Cure a P.I.L.) se zvukovým experimentováním s elektronickými efekty a smyčkami, kterými obalují dominantní, rozmazanou psychedelickou kytaru. Tu obsluhuje zpěvák Kay, krom něj skupinu tvoří ještě bubeník Dan a dvojice skrývající se pod zkratkami M3 a A4, která se stará střídavě o klávesy, baskytaru a sequencery.

Původně trio, od loňska kvarteto z Tábora, vzniklo v polovině devadesátých let, momentálně má na svém kontě čtyři vydaná alba - singly, EP a split s americkými At The Drive-In v to nepočítaje. Povedlo se jim několik kousků, o kterých se většině českých kapel jen zdá. Řadu koncertů v Evropě i Spojených Státech vloni na jaře korunovali monstrózním turné, čítajícím během dvou a půl měsíců skoro sedmdesát koncertů, přičemž nehráli - jak si mnozí představují - ve squattech pro dvacet lidí, ale třeba v Británii předskakovali docela populárním (And You Will Know Us By The) Trail Of Dead před průměrně patnácti sty diváky.

Nyní se skupina, kterou zastupuje respektovaná agentura D Smack U Promotion, rozhodla opět po delší době představit i domácímu publiku. Krátkou šňůru koncertů startují Sunshine 13.3. v pražském Roxy a pokračují zastávkami 15.3. v Kopřivnici (Nora), 22.3. následuje Plzeň (Pod Lampou), 27.3. Brno (Fléda) a končí 29.3. v Ústí nad Labem. Pro pražské posluchače dodejme, že v Roxy jim budou asistovat L'Point, v jejichž řadách najdeme oba kytaristy kdysi populární kytarovky Tom Is My Sugar a kteří o sobě výstižně říkají, že hrají trash-pop.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY