shop.musicserver.cz
Open Air Festival 2011, Panenský Týnec, 11.-13.8.2011

Plyšová Chemie

Vydáno: 17.08.2011 19:19 v sekci Naživo - Tereza Vavroušková a Lukáš Benda | foto: Martin Chochola

Na Open Air Festivalu vystoupily hvězdy jako The Chemical Brothers, Interpol, Good Charlotte či Leftfield. Jaký byl druhý ročník festivalu, jenž se žene na přední místa oblíbenosti českých návštěvníků? A co si z Týnce odvezli Chemical Brothers? Přečtě si dvojreportáž Terezy Vavrouškové a Lukáše Bendy.

Open Air Festival 2011

místo: Panenský Týnec
datum: 11.-13. srpna 2011
vystoupili: The Chemical Brothers, Interpol, Good Charlotte, Leftfield a další

Organizovaný zmatek

Open Air Festival Chemical Brothers
© Martin Chochola
Open Air Festival přežil druhý rok. A návštěvníci taky. Organizačně se od loňského ročníku posunul, ale stále zůstává na půli cesty k bezproblémové akci. Tak předně: dvanáct druhů pásek a Security? Ehm, už tohle napovídá, že to nebude fungovat. V praxi vás jednou dírou v plotě do backstage pustí, následně druhou dírou vyhodí, že tam nemáte co dělat. A nejlépe vás ještě seřvou. Aneb nejlepší je se co nejvíc snažit nasrat novináře a chovat se k nim jako k póvlu. Že zrovna oni jsou ti, kteří o festivalu budou v médiích referovat, to je asi nezajímá. A že se produkce snaží ze všech sil vám ve všem vyhovět a zajistit pohodlí, je vám v tu chvíli docela jedno, když už po vás druhý den po sobě nepříčetně řve pán o rozměrech 2x2 metry, že vám naposledy říká, že máte vypadnout odněkud, kam vás s úsměvem pustil jeho kolega. Nebo když si půl hodiny vyřizujete fotopas a vítězoslavně se chcete konečně zapojit do chumlu fotografů před Chemical Brothers, načež vám tenhle stejný 2x2 m pán řekne, že už vás tam nepustí, protože je tam moc lidí, a je mu jedno, že mu nepříčetně máváte před očima oním fotopasem a ukazujete mu všechny pásky, které vás opravňují pustit kamkoliv od toi toi záchodků po kancelář prezidenta republiky. Aneb dej blbci funkci...

Hovno Lukáše Bendy

Ač druhý srpnový víkend proběhl teprve druhý ročník, lze v případě O2 Open Air Festivalu již hovořit o tradici, kterou se navíc daří pěstovat na jedničku. Na letišti v Panenském Týnci nalezl svůj domov multižánrový festival, jenž nemá v českém měřítku obdoby. Vloni si pořadatelé zajistili náklonnost genia loci zakoupením letenek pro Röyksopp, letos plně postačilo proplatit cesťák Tatáčům. Na konkrétní jména a vrcholné zážitky ale zaostřeme později.

Pořadatelům se letos podařil především pořádek. Všudypřítomný pořádek, komplex bez jediného odpadek. A sběrači i ochranka - oni jako oni, stejně jako vloni - bez komplexů. A přestože celý areál se kvůli letištní lokaci opět natáhl na několik kilometrů, došlo paradoxně i k přiblížení festivalu ještě blíže k jeho návštěvníkům a návštěvnicím. Způsobilo to jednak nepřeberné množství sportovních možností k vyžití, dále hojně navštěvovaná divadelní scéna, ale hlavně zapůsobila různorodost vystupujících hudebních interpretů. Cílovou skupinou OAF jsou v ideálním případě rodiny s dětmi a dále dospělejší a vyspělejší publikum s vytříbenějším vkusem, než na jaké se soustředí Rock For People. I proto se v seznamu vystupujících mohou vedle sebe objevit a uspět Vltava a The Chemical Brothers.

OAF se letos vydal ještě progresivnější cestou než při své premiéře, o zajímavé momenty tak nebyla nouze. Rozšíření parkoviště a vybudování čtyřproudové silnice zabránilo kolonám. Dvanáctibodové barevné rozlišení pásků neřádům jasně stanovilo řád a pravidla. Umístění mobilních toalet v areálu (rozumějte přímo na hlavní cestě) se ukázalo být - především v noci - prozíravým tahem (a kritiku, že zápach toitoiek nepříjemně rušil půlnoční snack před žlutými stánky, neberu - těžko rozlišit zápach prodávaných jídel a suchých záchodů). Ano, snad jen ty nešťastné žluté stánky, jež se staraly o občerstvení většinového návštěvníka, mohly být chutnější a pestřejší. A monopol na pivo také nemusely mít podmíráky od Budvaru, když už jsou domácím hřištěm Louny.

Naopak zaujala a potěšila již zmiňovaná čistota. Dokonce se na ní lpělo i za branami hlavního areálu - na příjezdové cestě a ve stanovém městečku. Ale právě stanové městečko si jako jediné zaslouží kritický náhled - kapacita sprch i toalet se ukázala jako nedostačující, absence koryta s pitnou vodou jako nepochopitelná. Vybudování nočního zábavního centra, situovaného na hlavní letištní ranvej, bylo zábavné jen do chvíle ulehnutí do stanu. Alespoň že z větší části kultivované publikum nekřičelo ono pověstné festivalové "hovno", a pokud křičelo, nebylo slyšet.

Domácí stáj

Open Air Festival Vltava
© facebook interpreta
Nicméně je třeba se rozhodnout, že vám 2x2 m pán nezkazí festival, na který se těšíte od začátku léta. Čtvrteční program byl pro návštěvníky opět zadarmo, a vystoupily zde spíše undergroundovější kapely jako Houpací koně, úlet Romana Holého a Matěje Rupperta Neruda, nebo Polemic. Od pátku už se jelo naostro s očekáváním první velké hvězdy festivalu The Chemical Brothers. Odpolední program byl ochuzen o Skyline, kteří z bezpečnostních důvodů koncert předčasně ukončili. Na rozsáhlé ploše letiště, kde není široko daleko nic, co by před větrem chránilo, je lepší štěstí nepokoušet. Krátký, ale výživný set představili J.A.R., kteří vydávají v září konečně novou desku. Z české stáje stojí za zmínku především Tata Bojs, kteří si užívají euforie z nedávno vydané "Ležaté osmičky". O festivalových evergreenech jako Mig 21 nebo Chinaski se není třeba rozepisovat, jelikož ti by překvapili svým stokrát obehraným repertoárem snad jen v případě, kdyby Michal Malátný koncert odjódloval a Jirka Macháček odkrkal.

Hrůza Lukáše Bendy

Z dramaturgického hlediska se podařilo takřka vše na výbornou - středoproudému publiku se zviditelnily skupiny z podzemí, které si pozornost zaslouží a které jsou navíc aktuální. Ústecké Houpací koně vydaly vynikající desku "Hotel Palace" a OAF umožnil této nejslavnější tuzemské lokální kapele představit se dalším potenciálním posluchačům z celé republiky, vlastně i ze světa - italské a nizozemské karavany odstavené na týneckém parkovišti rozhodně nepatřily k výjimkám.

Kvalitním audiovizuálním materiálem se prezentoval i další z nedoceněných tuzemských pokladů - Priessnitz. Jejich stálý host Alois Nebel naplnil cirkusové šapitó až přes okraj. Zazářili také stále se lepšící pražští Lus3, kteří zanedlouho vydají tolik očekávanou nahrávku. Již ve čtvrtek rozhoupalo Týnec s novou deskou i kultovní Švihadlo. Opomenout nelze ani kontroverzní album "Karmageddon", které zabalené ve svém letním setu přivezli Sunshine se slušivě ostříhaným frontmanem, Karlem Buriánkem... byť nezbývá než zopakovat starou pravdu, že Sunz patří více do klubu, méně na festivalová pódia. Ve výborné formě hrající, navrátivší se Vltavě zase uškodil špatně poskládaný setlist, když - vyjma "Zajíce a kozy" - všechny své trumfy legenda předhodila týneckému publiku hned zkraje svého vystoupení. Skyline zabily povětrnostní podmínky, Sto zvířat zase časný, popolední začátek jejich šou. Za zmínku stojí ještě bizarní uskupení Kryštof, konkrétně jejich "Balada OstravSKA". Festivalovka jak cyp.

Z dramaturgického hlediska se podařilo takřka vše na výbornou - slovo takřka zastupují No Name a Nightwork. A Mig 21 a Chinaski. Hrdinové každého béčkového hudebního festivalu, céčkové městské slavnosti - ti všichni se k mému zděšení objevili i na Open Air Festivalu, kam by měli mít vstup podle všech nepsaných zákonů zapovězený. Fakt, že se kvarteto hrůzných ohavností dočkalo podobně jako Michal Hrůza větších ovací než zahraniční vrchol festivalu, vystoupení amerického post-apokalyptického tria Interpol, nebudu dále rozmazávat - tedy pokud mi pořadatelé dají příslib, že se na příští rok pokusí pozvat Kraftwerk, Stereo Total, The Subs, Daft Punk anebo alespoň DAF.

O Leftfield bez Leftfield

Leftfield, Bažant Pohoda 2010, Letiště, Trenčín, 9.-10.7.2010
© Petr Klapper / musicserver.cz
Vystoupili vlastně v Panenském Týnci Leftfield? Ano i ne. Totiž nebyl zde ani jeden z původních členů. Basák Neil Barnes se nedostavil ze zdravotních důvodů a Paul Daley se nedostavil do reunionu Leftfield vůbec, jelikož se chce věnovat DJské kariéře, takže vystoupení vlastně odehráli a odzpívali doprovodní zpěváci a MCs. Takže je to asi jako desátá řada Beverly Hills, kde už hraje jenom Brandon, ale zrovna v tomhle díle je na dovolené, takže sledujete, jak Nat kecá v Peach Pitu s Kellyinou mladší ségrou.

Retro Chemical Brothers

Hlavním tahounem večera a vlastně celého festivalu byli hudební matadoři The Chemical Brothers, kteří přivezli cirkusovou blikající show s projekcemi. Problémem českých festivalů je, že sem sice vozí velká jména, ale v zahraničí dávno vyčpělá. Bohužel, "Chemiky" jsem poslouchala ještě ve walkmanu nad domácím úkolem do fyziky, takže sice vystoupení super, ale o dobrých deset let později. Takže hozená rukavice, kdo u nás KONEČNĚ udělá festival, na který pozve třeba Marka Ronsona, Cee-lo Greena, Janelle Monáe nebo třeba Kings Of Leon? Nebo kohokoliv, jehož highlight tvorby nebyl v roce 1990? Takovým zmiňovaným zpestřením byli například belgičtí dance-rockoví Goose, jejichž vystoupení je sice kvůli pozdním nočním hodinám zalito v alkoholovém oparu, alespoň mi ale přestalo vadit, že jsem si kvůli 2x2 m pánovi málem strachy cvrkla do kalhot. Party pak pokračovala do časných ranních hodin na DJ stageích, kde se představil například český DJ Robot nebo novozélandský Shapeshifter. A nad ránem na Axe stagei jsem už měla 2x2 m pána chuť obejmout s tím, že je kámoš a že to tak určitě nemyslel.

Paralely Lukáše Bendy

Listujeme-li dvouletou historií OAF, nalézáme zásadní paralely. Začněme s rekapitulací loňského ročníku, který se ve výsledku dočká komparace s tím letošním.

Mokrý orgasmus vloni fenomenálním koncertním vystoupením navodili Röyksopp. Naopak hlavní hvězdy Faithless působily mdle a suše a Kasabian, pasovaní na černého koně festivalu, zase zoufale vyčpěle. Vyčpělost, tentokráte o poznání méně zoufalou, reprezentovali Good Charlotte, kteří působili trapně v překvapivě menší míře, než se všeobecně očekávalo - ať už pocit z obstojného koncertního zážitku způsobil playlist jako vyšitý pro staromily a staromilky, fakt, že se jednalo o poslední živé vystoupení letošního OAF (100° na druhém pódiu prominou), anebo se projevila moc brusinkové vodky.

S mocnou magií si v pátek v noci hráli i The Chemical Brothers - jinými slovy jejich předimenzovanou vizuální šou popsat nelze. Zaručeně jste nikdy nic podobného neviděli. Jenže lže ten, kdo nic podobného ani vidět nechtěl? Jak pravil klasik Honza Beránek (ČTK): "Chemikům nejvíce sluší radioedity." A radioedity si nejlépe vychutnáte kdekoliv jinde než při housovém, monstrózním setu, během téměř třicetitisícihlavé akce na letišti. Navzdory této výtce Chemical Brothers obstarali všem přítomným životní zážitek, na který se bude lehce vzpomínat a jen těžce zapomínat. Devadesátiminutový ohňostroj efektů, za který si kromě tučného honoráře jako výslužku odvezli i plyšáky - maskoty OAF. Pro představu výjimečnosti projekce Chemiků se podívejte na jiný letošní, podobně vyhajpovaný, neméně vykoxovaný gig, a totiž ten ze slavného Glastonbury.

Suchost a mdlost se tentokráte jmenovala Leftfield. Nic nevýraznějšího se letos na festivalových pódiích v řadách headlinerů ještě neobjevilo. Černým koněm festivalu se podle vyjádření pořadatelů stali belgičtí Goose, podle ohlasů fanoušků na sociálních sítích zase Benji Boko (osobně mě tedy více bavily holky - Nakadia a Ladida). Nicméně v kategorii černý kůň hlasuji pro Tata Bojs. Gejzíry energie. Emoční exploze. A kdyby kluci bývali pozvali Vladimira518 a zahráli "Světovou", třásl by se o pozici nejlepšího z nejlepších i Interpol.

Sobota

Open Air Festival Good Charlotte
© Martin Chochola
Sobotní program se nesl ve znamení chilloutu. Ve ska tempu zahráli Sto zvířat, podivnou směsici stylů, aneb od Saxany po Faith No More, předvedl David Kraus a Sunshine předvedli ostříhaného Kaye. Na divadelní stagei excelovala Ester Kočičková a k večeru zahrála skvělá Vltava. Během tohoto línějšího odpoledne si návštěvníci mohli vychutnat spoustu doprovodných aktivit jako třeba vypadnout z helikoptéry, vysekat se na čtyřkolkách, zlomit si nohu při fotbale, ruku při baseballu a podobně. Zároveň proběhlo setkání fanoušků s kapelou Good Charlotte, což pro mě osobně je skupina, kde je ten kluk, co má dítě s Nicole Richie, ale dle ječících fanynek a vozového parku je to evidentně další z pop-punkových skupin s milióny fanoušky a milióny na kontě. Nicméně na tiskovce se chovali jako superultracoolgrejtaaawsome týpci, kteří prý poslouchají The Beatles a strašně loovujou svoje fanz a kteří si nejspíš Českou republiku pamatují jako místo, kde si před pár lety Paris Hilton rozbila hubu, když s něma jela turné.

Večerní program obstarali převážně Interpol a zmiňovaní Good Charlotte, jejichž vystoupení vám popíše Lukáš Benda.

Good Charlotte a Interpol slovy Lukáše Bendy

Sobotní večerní program se v Panenském Týnci orientoval na kytarovky ze Spojených států. Good Charlotte a Interpol. Dramaturgyně OAF projevila dostatek odvahy, když pozvala právě tyto dvě party, které jsou natolik odlišné, že na celém světě nenaleznete jediného fanouška obou zmíněných.

Od Good Charlotte se nečekalo nic víc než průměr. Není divu, vždyť recenzenti jejich posledních studiových zářezů nehovoří o ničem jiném než o stagnaci, přešlapování na místě, o cyklickém sebevykrádání se a opakování fungujících modelů. Good Charlotte už nemají vizáž modelů, se kterou se proslavili na plakátech v Bravíčku. Vlastně vypadají spíše jako motorkářský gang. Jejich outfitem se ovšem nenechte zmýlit, stále zpívají především pro děti, byť pro ty odrostlejší z nás.

Sympatie übermenschů z řad týneckého publika si GCH zajistili již během tiskové konference. Podobně jako před třemi lety hovořili s novináři příjemně a nepovýšeně. Nezdráhali se uznat, že hudební byznys ve Spojených státech ze všeho nejvíce připomíná fast-foody a že jsou mnohem více doma v Evropě než za velkou louží. Setlist jejich koncertního vystoupení pak nabídl průřez starší tvorbou, která je více punk než pop, což publikum náležitě ocenilo. I když po odstrašujících (ne)reakcích na Interpol bych se nedivil, kdyby lidé aplaudovali i aktuálnímu ušitému šitu jménem "Cardiology".

To perfekcionistickému a charismatickému Interpolu, který by se všude jinde - na západ i jih od nás - stal hlavním tahákem festivalu, se publikum ze sobotní letargie probudit nepodařilo - samozřejmě, hráli po No Name, čímž měli pozici dosti zkomplikovanou -, tak i tak, tragickému přijetí a komickému ozvučení navzdory, předvedlo trio precizní, plnohodnotný, profesionální výkon. V Panenském Týnci dosud nehrála kvalitnější kapela než zmíněné ikony post-punku, což fanoušci Igora Timka žel bohu nikdy neocení a ze svých duší nevykoušou.

Znáte ten pocit, kdy se empaticky projektujete do druhých? Pokud jste se v sobotu vžili do Interpolu třeba při aktuálním singlu singlů "Barricade" z rok starého eponymního alba, museli jste se zalykat studem.

Konec špatný, všechno špatné? Ale ne, vše ostatní se totiž na Open Air Festivalu povedlo a třídenní setkání na letišti lze pasovat do role kandidáta na tuzemskou letní událost roku.


NÁZORY
  • hmmmmm.... (denius, 17.08.2011 19:37) Reagovat

    Je mi u prdele co je v zahranici vycpele,ale ChBr jsou docela ve forme-takze si ty kecy nechte - idioti!
    Paradni koncert a zazitek-jinak ubohost

    • Re: hmmmmm.... (Jan Dvořák, 17.08.2011 20:07) Reagovat

      tisickrat radsi pudu na glitch mob do roxy, nez se nechat pohltit epilepsii dnu predeslych ...

      • Re: hmmmmm.... (denius, 17.08.2011 20:58) Reagovat

        No nevim-Roxy je podnik pro snoby-je fakt,ze tento festival je ubohej-co se tyce organizace atd.. ale koncert chemiku byl ok

  • do reportu jsem vkladal nadeje (jarecek, 17.08.2011 19:56) Reagovat

    ale nakonec to bylo jako se spatnym fetem .. stridave me polivalo horko nebo chytala zimnice .. presto i tenhle trip mel svuj peak:

    Takže je to asi jako desátá řada Beverly Hills, kde už hraje jenom Brandon, ale zrovna v tomhle díle je na dovolené, takže sledujete, jak Nat kecá v Peach Pitu s Kellyinou mladší ségrou.

    :)

  • Chemical Brothers (D., 17.08.2011 22:46) Reagovat

    Problém obou redaktorů není v tom, že by byli vyčpělí Chemical Brothers, ale že vyčpěli oni sami. Alba Further a We Are the Night, včetně doprovodné show vznikly maximálně pět let nazad a tak nějak předpokládám, že U2 a Rolling Stones vyčpělí nejsou, protože hrajou všechno z aktuálních alb, které vydali nejlépe včera a jejich show jsou přiměřené všem těm hvězdičkám z Británie, které do dvou let zmizí nevím kam. To co Chemici předvedli na Open Airu zahrabalo a zadupalo do země řadu jiných trapných pokusů o taneční show a s ohledem na to jak určovali některé večerní kalby v době mého dospívání, nemůžu říct proti pátečnímu koncertu ani párek, naopak, užíval jsem si to maximálně. Takže článek jsem ani nedočetl, protože očividně nejsme na stejné vlně...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (30-21) (26.01.2024 20:35)
- Fotogalerie: Skyline a jejich tradiční vánoční mejdan v Roxy ve fotkách (14.12.2023 18:48)
- Skyline vyrazili do klubů, závěr turné bude patřit pražskému Roxy (20.11.2023 09:28)
- Minirecenze: Sto zvířat se na "Nočních ptácích" zahalilo do tmy (06.11.2023 15:30)
- Nové desky 37/2023 - od Thirty Seconds To Mars přes Demi Lovato po The Pretenders (20.09.2023 19:00)
- Nové desky 36/2023 - od The Chemical Brothers přes Olivii Rodrigo po Róisín Murphy (13.09.2023 23:45)
- Audio: The Chemical Brothers a Beck opět spojili síly. Singl "Skipping Like a Stone" se pyšní neúnavným rytmem (23.08.2023 16:36)
- Zemřel Honza Kalina, frontman skupiny Sto zvířat (19.08.2023 08:53)
- Rozhovory: Anketa nohejbalového turnaje kapel Festonda: Kdo se cítí na vítěze? Kdo má jakou strategii? (25.07.2023 20:00)
- Fotogalerie: Poslední den Colours hrál všemi barvami (24.07.2023 10:02)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu