Kesha chystá na leden desku "High Road"

29.10.2019 12:06 - Katka Šebestová | foto: billboard.com

Kesha patřila na začátku nové dekády k největším popovým objevům. Její debutový song "Tik Tok" vystoupal na vrcholky hitparád po celém světě a šest dalších po něm vydaných singlů mělo také na růžích ustláno. Pak ale všechno začalo mít divočejší spád. Místo nových hudebních počinů přišlo na řadu její přiznání, že trpí anorexií, následovalo léčení, nařčení producentů, že z ní dělají loutku a nedovolují jí vlastní kreativitu, obvinění Dr. Luka ze znásilnění, soud... a to jsou jen hrubé obrysy toho, co se kolem americké zpěvačky dělo.

Některé z tahanic pokračují dodnes. Kesha získala mohutnou podporu kolegů, kteří se za ní postavili, a je opravdu zázrak, že to pro ni neznamenalo kariérní sebevraždu. Naopak, po celém tom tornádu vydala úspěšnou desku "Rainbow", za kterou dostala i své první nominace na Grammy.

Na její úspěchy se bude snažit navázat albem "High Road", které plánuje vydat v lednu příštího roku. Playlist obsahuje celkem patnáct písní, na kterých se podíleli i Dan Reynolds z Imagine Dragons nebo Brian Wilson z Beach Boys. Jako důkaz, že je Kesha se svou minulostí vyrovnaná, nabízí i featuring se sebou samou, tedy se svým uměleckým alteregem z počátku kariéry, kdy písmeno S ve svém jméně nahrazovala dolarovou zkratkou. Je to symbolický vzkaz uplynulým deseti letům: Ať už se stalo cokoliv, zřejmě nelituje.

Nový kotouč předchází i první vlaštovka pojmenovaná "Raising Hell". Do Keshiny diskografie vnáší optimismus a nadšení. Sama k písni, kterou doprovází i vtipný videoklip s vražednou zápletkou, dodala: "Na posledním albu jsem cítila, že se musím věnovat vážnějším věcem, ale teď se chci vrátit zpět k lásce k životu. Nechci, aby mě definovala moje minulost. Z té jsem se poučila. Teď jsem šťastná a doufám, že štěstí je nakažlivé." Inu, doufáme, že se jí s novým počinem podaří nakazit co největší množství posluchačů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY