Projekt Dirtmusic přiveze do Prahy fúzi rocku s tureckou hudbou

05.08.2019 14:08 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Dirtmusic je hudebním projektem, jehož pevné jádro tvoří Chris Eckman (The Walkabouts) a Hugo Race (ex-The Bad Seeds, The Fatalists). Překračuje hranice žánrů, kultur, nálad. Na deskách hudebníci dosud míchali západní hudbu s hudbou Afriky, na aktuálním albu "Bu Bir Ruya", které vyšlo začátkem loňského roku, však prozkoumávají hudební světy geograficky poněkud bližší.

Eckman a Race si na novou studiovku přizvali tureckého umělce Murata Ertela, který hraje na elektrifikovanou loutnu, a perkusistu Ümita Adakale, leadera turecké skupiny Baba Zula. Díky těmto dvěma hostům a také díky místu vzniku (nahrávalo se v turbulentním Instanbulu) se kolekce "Bu Bir Ruya" proměnila v nahrávku plnou hypnotických rytmů, filmové atmosféry a temné politické reality.

Dirtmusic se s aktuálním počinem zastaví také v Praze. Svůj koncert si naplánovali na 3. října od osmé hodiny večerní do pražského Lucerna Music Baru. Vstupenky za 450 Kč (+ poplatky) jsou v prodeji na pokladně a webu Lucerna Music Baru (na pokladně bez poplatků), na GoOut.cz a v sítích Ticketmaster a Ticketportal. Na místě budou stát 550 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY