Elektroničtí U-Prag pokřtili nové album "Some Kind Of Music"

23.05.2019 17:01 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Čtyři roky trvalo, než skupina U-Prag, zaměřená především na elektronickou hudbu, vydala nové album. Nyní je pod názvem "Some Kind Of Music" konečně na světě. Hudebníci ho pokřtili 17. května v pražském Paláci Akropolis i s výpomocí smyčcového kvartetu, který si říká Pavel Bořkovec Quartet.

Deskou se kapela částečně vrací ke své původní taneční tvorbě s kombinací elektroniky a živých nástrojů. "Pracovali jsme na ní snad s ještě větším nasazením než kdy před tím. Nakonec je na ní šest hodně rozmanitých skladeb, které ale pojí propracovaný zvuk, za nějž vděčíme Aleši Hyvnarovi," prozrazuje zpěvák a klavírista Šimon Dvorský.

"Na jejím vzniku se opět podílel celý tým, ale asi největší dík patří Zuzaně Dvorské, která jí dala vizuální podobu ve spolupráci s letenským studiem Papírna," doplňuje Daniel Petkevič, obstarávající perkuse a violoncello.

Prvním singlem se stala píseň "Perspective". Formace k ní momentálně připravuje videoklip v režii ilustrátora a grafického designéra Pavla Fuksy. Následovat bude také turné.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY