Kdo se letos utká o REC.stage? Představujeme vám poslední dva nominované

21.05.2019 12:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Také v letošním roce se mohli nadějní interpreti přihlásit do talentové soutěže REC.stage, pokusit se zaujmout porotu, a vyhrát tak účast na předních českých festivalech. Z osmičky nejzajímavějších nyní máte možnost vybrat tři, se kterými se setkáte na festivalových pódiích.
Soutěž o účinkování na REC.stage Čistého festivalu jsme vám již představili. A abyste měli volbu během hlasování snadnější, představíme vám postupně všech osm nominovaných, kteří se dostali do úzkého výběru poroty. Připomeňme, že vítězové soutěže si zahrají na REC.stage předních českých festivalů Colours Of Ostrava, Rock for People a Sázavafest, a navážou tak na loňské vítěze Monna, teepee a Mala Ruckus. I letos je portfolio užší nominace plné talentovaných muzikantů, a proto vám nyní v třetím, již posledním dílu krátké série představujeme zpěvačku ze Dvora Králové nad Labem, která si říká Paya May, a plzeňského hudebníka Milana Samka.

TIP musicserveru:
Paya May

Identity Card

Místo narození: Dvůr Králové nad Labem
Styl: pop
Diskografie: "Namaluj", 2018

Pod pseudonymem Paya May se skrývá zpěvačka s pestrou hudební minulostí Pavla Mlčková. Začínala v punkové kapele Happy Free Friends, prošla si také bluesovým i metalovým obdobím, během něhož působila v pražské formaci Liquid Infinity. V nedávné době byla součástí projektu České hvězdy zpívají Queen, kde jako sólová zpěvačka stála vedle Kamila Střihavky či Aleše Brichty. Zúčastnila se také mezinárodní soutěže Hanging Tree Singing Contest, kterou pořádal hollywoodský skladatel filmové hudby (např. "The Hunger Games", "The Village"), producent a nositel Ceny Grammy James Newton Howard. Dokázala se v ní probojovat mezi pět nejlepších. Nyní si píše texty i hudbu pro svou vlastní kapelu v popově-folkovém stylu a spolupracuje s kytaristou Davidem Jakubcem. Jako Paya May loni vydala povedený debut "Namaluj". Nejen o něm jsme si povídali v našem nedávném rozhovoru.


Milan Samko

Identity Card

Místo narození: Stříbro
Styl: pop rock
Diskografie: žádná

Pozoruhodným singlem "Olympian" se minulý rok představil hudebník Milan Samko z Plzeňska. V jeho rukopisu je cítit vliv šedesátých let, tedy doby počátku rock 'n' rollu, výsledek ovšem zní veskrze moderně a svěže. Ostatně on sám za své inspirační zdroje považuje kromě The Beatles také Arctic Monkeys, Hoziera či The Black Keys. K sólové kariéře se rozhodl po několika štacích ve vesměs punk-rockových kapelách. Fanoušci ho tak mohou znát třeba z partiček Bunch UP či The Aprill. Právě se druhou zmíněnou dokonce hrál na žánrovém festivalu Mighty Sounds a jejich klip k písni "Fun Times" rotoval na TV Óčko. Nyní má Milan v plánu šířit svou hudbu především usilovným koncertováním.




DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY