Vök mají hotovo, turné k nové desce zahájí u nás

14.01.2019 13:28 - Dan Hájek | foto: Vök

O chystaných aktivitách z tábora Islanďanů Vök jsme informovali již loni. Nyní jsou konečně známé všechny reálné obrysy - druhé desky "In The Dark" se dočkáme na začátku března, turné k této nahrávce však vypukne již ve druhé třetině února. Tato sympatická parta okolo Margrét Rán si pro jeho start vybrala Prahu a Brno - vše začne v pražském Futurum Music baru v pondělí 11. února, den nato skupinu uvítá brněnský Kabinet Múz. Vstupenky jsou k mání v běžných předprodejích.

Album "In The Dark" začalo vznikat již během závěrečné části koncertní štace k debutu "Figure". Natáčelo se v jejich domácím studiu a londýnském Nothing Hillu pod drobnohledem producenta Jamese Earpa. Autory většiny materiálu jsou Margrét a multitalent Einar Stef. Pokud se ptáte, kam se poděl zakládající člen Andri Már, vězte, že je stále součástí skupiny, jen si kvůli studiím na filmařské škole dává pauzu (na chystaném turné tak bude chybět, na přípravách alba se však spolupodílel).

Dle již uvolněných skladeb "Autopilot", "Night & Day", "Spend The Love" a nově "Erase You" je patrné, že se Vök více poohlížejí po současném electropopu, zachovávají si ale i svou původní tvář. "In The Dark" nabídne hned několik témat, singlovka "Spend The Love" se třeba s humorem a ironií věnuje antikonzumerismu.

Kolekce "In The Dark" vyjde v pátek 1. března a Vök na ní nabídnou těchto jedenáct kompozic: In The Dark, Autopilot, Night & Day, Scarcity, Spend The Love, Round Two, No Direction, Erase You, Rooftop Views, Fantasia, Out Of The Dark. "Night & Day" a zmíněnou "Spend The Love" si můžete vyslechnout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY