Autechre připravili nové album

05.02.2003 09:06 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Autechre
© facebook interpreta
Klasikové abstraktního techna, sheffieldská dvojice Autechre, připravila pro své posluchače novou nálož sonických experimentů na albu nazvaném "Draft 7.30". Hvězdy uznávaného labelu Warp vydají svoji novinku přesně 7. dubna.

Autechre se naposledy ozvali v roce 2001 s albem "Confield", když loni vydali ještě EP "Gantz Graf" a DVD s videoklipy. S alby jako "Tri Repetae +++", "EP7" nebo "LP5" definovali Autechre spolu s Aphexem Twinem tvář abstraktního techna a dočkali se uznání i mimo sféru taneční hudby. Vždy si ale udrželi svůj přísně undergroundový status a s každým dalším albem posouvali hranice technologických i uměleckých možností elektronické hudby (zásadně nepoužívají "živé" zvuky). Ačkoliv bylo album "Confield" ohlašováno jako nejpřístupnější z jejich tvorby, pořád šlo o nekompromisně zběsilé technologické masáže ušních bubínků. Nová deska by z tohoto trendu neměla v žádném případě uhnout, což napovídá zveřejněný tracklist se jmény skladeb jako "XYLIN ROOM" nebo "6IE.CR".

Autechre jsou také letos oficiálními kurátory prestižního londýnského festivalu exprerimentální hudby "All Tomorrow's Parties", kde se představí jejich hosté Public Enemy, Aphex Twin nebo Jim O'Rourke.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY