Gary Numan připravil svou pražskou premiéru

19.11.2018 12:21 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Gary Numan patří k těm hudebním legendám, které se na svých cestách světem České republice dosud vyhýbaly. Tento promotérský dluh bude ale konečně splacen. Průkopník elektronické hudby vystoupí ve čtvrtek 22. 11. v pražském Lucerna Music Baru. Jako host přijedou artrockoví Nightmare Air. Koncert začíná v devět hodin večer, lístky jsou již v předprodeji.

Velkých úspěchů dosáhl tento britský umělec už na začátku své kariéry na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let, v letošním roce pak oslavil návrat do britské albové Top 10 s nahrávkou "Savage: Songs From A Broken World". Ve své době zaujal nejen hity jako "Cars" nebo "Are Friends Electric?", ale i svou stylizací do mimozemského androida - svou pódiovou prezentací si v ledasčem nezadal s Davidem Bowiem.

Vlivného muzikanta uvádí jako jsou inspiraci dlouhá řada umělců. V tomto pomyslném seznamu se to hemží jmény jako Marilyn Manson či Trent Reznor, ale najdeme zde i tak odlišné tvůrce, jako jsou Dave Grohl z Foo Fighters nebo The Prodigy.

Aktuální nahrávka "Savage: Songs From A Broken World" se vyšplhala v hitparádě až na druhé místo a přináší temnou vizi planety Země v blízké budoucnosti. Vychází z Numanovy vlastní novely a dá se očekávat, že skladby z ní budou patřit k pilířům pražského koncertu. Na staré hity však tento skladatel podle všech zpráv nezanevřel.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY