Thom Artway natáčel v Londýně před zeleným plátnem. "Sleeping Next To You" potěší hravými kolážemi

05.10.2018 15:39 - Josef Martínek | foto: Michal Augustini

Thom Artway má nabitý podzim. Kromě vydání druhé studiové desky "All I Know", kterou jsme v recenzi patřičně vychválili, ho čeká turné v Česku a také první šňůra ve Velké Británii. K návštěvě koncertů láká i novým videoklipem k písni "Sleeping Next To You". Ta patří právě při živých vystoupeních k těm nejvděčnějším. "Je v rychlém tempu a náladou a textem jde o zatím nejveselejší kousek, jaký jsem dosud napsal," tvrdí Tomáš Maček.

Její charakter se povedlo vystihnout v klipu, který je z velké části animovaný. Živý Artway v něm vystupuje jako průvodce dějem a jinak v něm vidíme spoustu roztomilých rozpohybovaných obrázků. Se zpěvákem a ústřední zamilovanou dvojicí můžete navštívit mnoho pěkných míst. A třeba si je i vyfotit. Natáčelo se v londýnských YouTube Space studiích, kde se Thom postavil před zelené plátno a zbytek obstarala technika. Dokončovací práce probíhaly v Česku pod taktovkou grafika a ilustrátora yVanse ve spolupráci s kreativním studiem Morning Pug. Premiéru si toto milé dílo odbylo na známém britském webu Clash Music. A nám nezbývá než rodáka z Vlachovic opět chválit.

Na závěr připomeňme, že album "All I Know" pokřtí hned třikrát. Nejdříve 7. listopadu v pražské Akropoli, poté i 21. listopadu v brněnském Kabinetu múz a 30. listopadu v Uherském Brodě.

Turné "All I Know":

5.10. Polička - Divadelní klub, sólo
10.10. Plzeň - Anděl café
23.10. Liberec - Experimentální studio, sólo
26.10. Trhové Sviny - MKS
7.11. Praha - Palác Akropolis - křest alba, host Lenny a Terezie Kovalová
21.11. Brno - Kabinet múz - křest alba, s Vera Jonas Experiment (HU)
22.11. Olomouc - Kino Metropol, s Davidem Stypkou
23.11. Ostrava - Cooltour
29.11. Kladno - Dundee Jam
30.11. Uherský Brod - Kino Máj - křest alba
7.12. Litvínov - Citadela, sólo
15.12. Rožnov pod Radhoštěm - TKA, sólo


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY