Obyčejné DVD v úchvatné aréně

17.12.2002 05:00 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Britští hitmakeři Jamiroquai se zpěvákem a tanečníkem Jay Kayem v čele připravili pro své fanoušky první DVD. Jedná se záznam koncertu z Verony, který byl součástí světového turné k desce "A Funk Odyssey". Pokud máte rádi tyto funkové velmistry, čtěte dál naši recenzi.
5/10

Jamiroquai - Live In Verona

Skladby: Intro, Twenty Zero One, Canned Heat, Bad Girls, Corner Of The Earth, Virtual Insanity, Little L, High Times, Cosmic Girl, Main Vain (Featuring Beverly Knight), Deeper Underground, Alright, Love Foolosophy
Celkový čas: cca. 85 min.
Vydavatel: Sony Music / Bonton
V dnešní době se již stalo pravidlem, že každá významnější skupina vydává nějaké DVD, kterým obšťastní ty nejvěrnější a nejnadšenější z fanoušků. Své první DVD vydává i skupina Jamiroquai. Jde o záznam červnového koncertu v italské Veroně. Vystoupení proběhlo v rámci světového turné Funk Odyssey World Tour 2002, které se zastavilo i v České republice. Na rozdíl od Prahy se v Itálii show odehrála pod otevřeným nebem v prostorách starověkého amfiteátru, což dodalo zběsile funkující taškařici britského umělce na hodnověrnosti.

Na disku najdete celkem čtrnáct live verzí pecek z posledních tří desek, mezi nimiž nechybějí hity jako "Deeper Underground", "Virtual Insanity" nebo "Cosmic Girl". Jakmile se spustí první rytmy a objeví první obrázky, uhrane vás až nepřirozeně vyrovnaný zvuk. Pokud by nebylo drobných koncertních vychytávek a úpraviček, neortodoxní fanoušek by skoro ani nepoznal rozdíl mezi studiovou a živou verzí. Krystalický zvuk je celkově v pěti písních doprovázen několikaúhlovým zobrazením, aby se divák nemusel nudit u stále týchž záběrů, neboť záznam je sestaven a nasnímán veskrze konzervativně. Když obrazovou bohatost srovnám s jiným živákem, který se mi dostal v poslední době do ruky, s "Live" od Korn, neubráním se úkosnému úsměvu ve prospěch amerických rockerů.

Sekundární materiál, kterým je DVD doplněno, sestává z patnáctiminutového dokumentu o cestě do Verony, počítačového DVD-romu (neměl jsem bohužel možnost jej ozkoušet), titulků a zvukového nastavení (samozřejmostí je pěti-kanál). A tak vlastně nevím, co si o "Live In Verona" mám myslet. Jakožto první Jamiroquaiovo DVD bych je označil za velké zklamání, v rámci koncertních disků za průměr, který ale stojí za to zhlédnout. Na přehnaně dobré hodnocení postrádám více písniček, atraktivnější zpracování, hutnější dokument ze světového turné a snad i trochu toho povídání.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY