Therion představí našincům co nevidět svého milovaného Antikrista

25.02.2018 21:05 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Na Slovensko přichází v rámci evropského turné jedna z nejvýraznějších světových symfonických metalových kapel - švédská legenda Therion. Představí své dlouho očekávané dílo, rockovou operu "Beloved Antichrist". Formace v čele s jejím lídrem Christoferem Johnssonem na ní pracovala intenzivně několik let. A dne 14. března si ji můžete vychutnat naživo v bratislavském klubu Majestic Music Club.

Jedinečná rock metalová opera "Beloved Antichrist" je založená na příběhu Antikrista od ruského autora Vladimíra Solovieva, který žil v 19. století Na nahrávání se kromě členů kapely podílel i devětadvacetičlenný pěvecký sbor z Moskvy. V představení vystupuje neuvěřitelných devětadvacet postav a obsahuje tři a půl hodiny hudby.

Therion výrazným způsobem ovlivnili dva subžánry - death a symphonic metal - a není třeba je nijak zvlášť představovat. Kapela oslavuje tento rok třicet let na scéně a vydala celkem patnáct alb, pět DVD a živáků a odehrála nespočetné množství koncertů téměř na celém světě.

Jako oficiální support se představí ruská symphonic metalová kapela Imperial Age. Přiveze svou metalovou operu "The Legacy of Antlantis" a s Therion již dříve absolvovala evropské turné. V Bratislavě se představila s izraelskou legendou Orphaned Land. Dále vystoupí německá formace Null Positiv. Dodejme ještě, že o den později (15. března) vystoupí Therion v Praze v MeetFactory.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY