shop.musicserver.cz
Nové desky 4/2018 - od Craiga Davida přes Machine Head po Ricka Springfielda

Nové desky 4/2018 - od Craiga Davida přes Machine Head po Ricka Springfielda

Vydáno: 29.01.2018 23:53 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tento týden si přijdou na své především milovníci blues, které v různých podobách přináší Rick Springfield, Delta Deep a Ben Miller Band. Craig David se naopak pustil do tropical housu, zatímco art popoví Django Django, metaloví Machine Head i jazzman Till Brönner zůstávají u svého stylu. Nezapomeňme ani na společný počin Joea Bonamassy a Beth Hart.

Pokud se v pondělí 29. ledna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Craig David - The Time Is Now (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / tropical house

Craig David - The Time Is Now
Relativně krátce po vydání šesté studiovky se Craig David vrací zpět s novým albem. Na přípravu "The Time Is Now" potřeboval pouze rok a půl, a jak je u něj zvykem, opět změnil styl, kterým svůj r'n'b základ oživuje a který mu dává tvář. Po fúzích s hip hopem, funkem či UK garage tentokrát přišel na řadu v posledních letech velmi populární tropical house. Různými poměry žánry mixuje ve dvanácti skladbách, které deluxe edice rozšíří na patnáct. Pro jejich nahrání si vybral poměrně početný producentský tým plný slavných jmen. Nejvíce práce odvedl Fraser T Smith, kterého doplnili například Tre Jean-Marie, Jonas Blue, Steve Mac, duo Blonde nebo Chase & Status. Ve studiu navíc přivítal i několik hostů, jako jsou JP Cooper, Bastille, GoldLink, AJ Tracey a Ella Mai. Vydáním alba už několik týdnů žije VEVO Craiga Davida.


Joe Bonamassa & Beth Hart - Black Coffee (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues

Joe Bonamassa & Beth Hart - Black Coffee
Od posledního společného počinu Beth Hart a Joea Bonamassy uplynuly už čtyři roky. Tandem zkušených a uznávaných hudebníků přichází s nástupcem "Seesaw". Novinková deska dostala do vínku název "Black Coffee". Najdete na ní deset soulových pokladů od slavných hudebníků, jako je třeba Edgar Winter, Ray Charles, Etta James nebo Ella Fitzgerald. Ukázky všech písní najdete na stránkách internetového obchodu Amazon.com. Na oficiálních webovkách si můžete vychutnat klip ke kousku "Joy".


Rick Springfield - The Snake King (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Rick Springfield - The Snake King
Australský kytarista a zpěvák Rick Springfield se po experimentování s country a jižanským rockem na dva roky staré desce "Rocket Science" na letošní novince "The Snake King" rozhodl objevit svoji bluesovou duši. Vrátil se tak ke svým australským začátkům, kde se snažil kopírovat všechny anglické muzikanty, se kterými vyrostl, jako jsou Keith Richards, Eric Clapton a Jimmy Page, a také jižanské blues a chicagskou scénu. S blues začal koketovat už při posledním turné a výsledkem toho všeho je dvanáct písniček, které vedle blues obsahují i něco z předchozích nahrávek včetně country a rocku. První ukázky a reakce sdružuje muzikant na svém webu a my jen dodáme, že po dlouhých třiceti letech vydá album také vinylu.


Lione / Conti - Lione / Conti (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: power metal

Lione / Conti - Lione / Conti
Pokud si potrpíte na symfometalovou hudbu s operními hasy, nenechte si ujít novinku Fabia Lione a Alessandra Conti. Prvního ze zpěváků můžete znát z powermetalové formace Trick Or Treat a následně z Luca Turilli's Rhapsody. Fabia znáte také z Rhapsody, kde působil do roku 2016. Na společné desce najdete majestátní melodie s power metalovým feelingem. Velkou zásluhu na tom má i kytarista a skladatel Simone Mularoni. Ten k nahrávání prozradil: "Společně jsme dali dohromady melodické album s epickými pasážemi. Z výsledku jsme nadšení a celou spolupráci jsme si všichni pořádně užili." Ukázku v podobě kousku "Ascension" najdete na YouTube.com.


Machine Head - Catharsis (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Machine Head - Catharsis
"Hudba, to neznamená být perfektní, ale zachytit krásu momentu," prozradil v jednom rozhovoru frontman Machine Head Robb Flynn k nové desce. Ta dostala titul "Catharsis" a má jít o jednu z nejkontroverznějších nahrávek v historii formace. Jak ještě zpěvák uvedl, deska by mohla navázat na album "The Burning Red" z roku 1999. Na YouTube.com najdete klip k titulní skladbě nahrávky, a jak se vám líbí, nám napište do komentářů.


Orphaned Land - Unsung Prophets And Dead Messiahs (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: metal

Orphaned Land - Unsung Prophets And Dead Messiahs
Izraelská metalová formace Orphaned Land připravila po pěti letech novou studivou desku. Nástupce "All Is One" najdete v obchodě pod titulem "Unsung Prophets And Dead Messiah". Za mixem a masteringem stojí Jens Bogren, který se znatelně zasloužil o nejrozsáhlejší produkci kapely do dnešního dne. Pokud si budete chtít poslechnout nové skladby i naživo, máte příležitost na nadcházejícím koncertním turné po Evropě. Ukázky najdete na YouTube.com.


Django Django - Marble Skies (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: neo-psychedelia / synth art pop

Django Django - Marble Skies
Londýnský art popový kvartet Django Django se opět po třech letech hlásí o slovo s novou deskou. Třetí řadové album dostalo název "Marble Skies" a přinese celkem deset nových písniček, které jsou opět postavené na vintage syntetizátorech, disco basových linkách a falzetech frontmana Vincenta Neffa. Nechybí ani vlivy šedesátkové psychedelie, sedmdesátkového space rocku, osmdesátkového popu a devadesátkového indie, Django Django se tak více vrací ke svému eponymnímu debutu. Na albu se navíc podílel i Self Esteem a také americký jazzový muzikant českého původu Jan Hammer. Ukázky z desky nabízí britský Amazon.


Tip týdne

Till Brönner & Dieter Ilg - Nightfall (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Till Brönner & Dieter Ilg - Nightfall
Německý jazzový trumpetista Till Brönner je známý tím, že rád spolupracuje se slavnými, ale i těmi méně proslulými kolegy muzikanty. K lidem jako Tony Bennett, Natalie Cole, Chaka Khan či Ernie Watts nyní na albu "Nightfall" přibyl opět jeden z těch méně známých - německý kontrabasista Dieter Ilg. Společnými silami, pouze v tomto intimním duu, natočili celkem jedenáct skladeb, mezi nimiž najdete vedle původních kompozic i klasiku "Nobody Else But Me", "A Thousand Kisses Deep" Leonarda Cohena, beatlesovskou "Eleanor Rigby" a velmi překvapivě i hit Britney Spears a will.i.ama "Scream & Shout". Pokud vás zajímá, jak zní jejich podání, zjistíte to na Brönnerově VEVU. Album bude pochopitelně k dostání i na vinylu.


Ben Miller Band - Choke Cherry Tree (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / blues / rock

Ben Miller Band - Choke Cherry Tree
Americké folk blues rockové uskupení Ben Miller Band se pohybuje na hudební scéně už od roku 2005, ovšem vážnějšího věhlasu dosud nedosáhlo, navzdory tomu, že předskakovalo ZZ Top nebo Buddy Guyovi. Třeba se to změní s pátým albem "Choke Cherry Tree", které muzikanti aktuálně přinášejí na trh. Je prvním albem od roku 2014 a také prvním, na němž se nepodílel perkusista a trombonista Doug Dicharry. Bližší seznámení s tímto kvartetem můžete podniknout na YouTube.com kanále vydavatelství New West. Album bude k sehnání také na vinylu.


Delta Deep - East Coast Live (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock

Delta Deep - East Coast Live
Delta Deep vznikli už před třemi lety jako vedlejší projekt kytaristy Def Leppard Phila Collena. Připojil se tu k němu ještě baskytarista Stone Temple Pilots Robert DeLeo, zpěvačka Debbi Blackwell-Cook, která zpívá podpůrné vokály například Michaelu Bublému, a také bubeník Forrest Robinson, jenž v minulosti působil v doprovodných kapelách TLC a Indie.Arie. V témže roce vydali eponymní debut postavený na hutném blues rocku a poté o nich nebylo moc slyšet. Až do nynějška, kdy se rozhodli vydat záznam koncertu z turné k této desce. To se odehrálo v roce 2016 a, i když zaznamenávali každý koncert, nakonec zvolili jeden speciální, který se odehrál v domě Daryla Halla, člena Hall & Oats. Několik ukázek své hudby nabízí kvartet na svém YouTube.com.


Phil Campbell and The Bastard Sons - The Age of Absurdity (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Phil Campbell and The Bastard Sons - The Age of Absurdity
Phila Campbella si můžete pamatovat jako kytaristu slavných Motörhead. Společně s ostatními muzikanty jako Phil Campbell And The Bastard Sons připravil studiový debut "The Age Of Absurdity". Nahrávání probíhalo ve studiích Rockfield Studios a Longwave Studios ve Walesu. Na desku se dostalo jedenáct skladeb a jeden bonus k tomu. Ukázky najdete na YouTube.com.


Dále vychází:

Accuser - Mastery (Mystic Production)
Ammunition - Ammunition (Mystic Production)
André Tchaikowsky - The Complete RCA Collection (Sony Music)
Die Prinzen - RaritäTen (Sony Music)
E. Haim, N. Dessay, R. Villazon, P. Jaroussky, Cavalli - Handel - Arcadian Duets/Lamenti (Warner Music)
Edward Higginbottom, Oliver Schneebeli - Michel-Richard De Lalande - Grands Motets (Warner Music)
Emmanuelle Haim - Handel - Aci, Galatea E Polifemo (Warner Music)
Gershwin Piano Quartet - Transatlantiques (Sony Music)
Hämatom - Bestie Der Freiheit (Sony Music)
Jan-Willem Jansen ,? Bob Van Asperen - Louis Couperin - Harpsichord / Organ Works (Warner Music)
John Eliot Gardiner - Henry Purcell - King Arthur (Warner Music)
John Paesano - The Maze Runner: The Death Cure (Original Motion Picture Soundtrack) (Sony Music)
Labyrinth - Return To Live (DVD) (Mystic Production)
Labyrinth - Return To Live (BluRay) (Mystic Production)
Loudness - Rise To Glory (Mystic Production)
Piotr Anderszewski - Mozart - Piano Concertos Nos. 25 & 27 (Warner Music)
Revenge - Spitting Fire (Mystic Production)
Riccardo Muti & Wiener Philharmoniker - Neujahrskonzert 2018 (DVD) (Sony Music)
Riccardo Muti & Wiener Philharmoniker - Neujahrskonzert 2018 (BluRay) (Sony Music)
Různí - Wow Gospel 2018 (Sony Music)
Silent Assassins (Mike Lepond's) - Pawn and Prophecy (Mystic Production)
Steve Hackett - Wuthering Nights: Live In Birmingham (BluRay) (Sony Music)
Stradivari Quartett - Schumann: The String Quartets (Sony Music)
Tribulation - Down Below (Sony Music)
Tribulation - Down Below (Sony Music)
Václav Riedlbauch - Reminiscence (1947 - 2017) ()

Vychází na vinylu:
Ammunition - Ammunition (Mystic Production)
Beautiful South - Welcome To The Beautiful South (Universal)
Ben Miller Band - Choke Cherry Tree (Mystic Production)
Craig David - The Time Is Now (Sony Music)
Delta Deep - Delta Deep (Mystic Production)
Delta Deep - East Coast Live (Mystic Production)
Django Django - Marble Skies (Universal)
HäMatom - Bestie Der Freiheit (Sony Music)
Jeff Wayne - Jeff Wayne's Musical Version Of The War Of The Worlds (Sony Music)
John Lee Hooker - That's Where It's At! (Universal)
Labyrinth - Return To Live (Mystic Production)
Leonard Cohen - Greatest Hits (Sony Music)
Leonard Cohen - Live In London (Sony Music)
Lione / Conti - Lione / Conti (Mystic Production)
Machine Head - Catharsis (Mystic Production)
Miley Cyrus - Younger Now (Sony Music)
Orphaned Land - Unsung Prophets And Dead Messiahs (Sony Music)
Phil Campbell and The Bastard Sons - The Age of Absurdity (Mystic Production)
Rick Springfield - The Snake King (Bertus)
Různí - Guardians Of The Galaxy 1 (soundtrack) (Universal)
Santana - Greatest Hits (1974) (Sony Music)
Silent Assassins (Mike Lepond's) - Pawn and Prophecy (Mystic Production)
Till Brönner & Dieter Ilg - Nightfall (Sony Music)
Tribulation - Down Below (Sony Music)
Whitney Houston - I Wish You Love: More From The Bodyguard (Sony Music)

Reedice:
Alestorm - Captain Morgan's Revenge (Mystic Production)
Delta Deep - Delta Deep (Mystic Production)
Jazz Q - Pozorovatelna (Supraphon)
Metrum - Zielony Dach (Supraphon)
Orm - Discofil (Supraphon)

NÁZORY
  • pro mě jednoznačně Machine head, nová deska je... (Fimi, 30.01.2018 13:25) Reagovat

    pro mě jednoznačně Machine head, nová deska je fakt pěkná, melodičtější, barevnější a mnohem lepší než předchozí album, které mi teda vůbec nesedlo. Tohle je pěkné a dokonce i ty akustické party jsou poslouchatelné. Potom teda Joe Bonamasa, Loudness a Accuser, thrash jak řemen

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Audio: Superskupina Black Country Communion představuje první singl z desky "V", houpavou "Stay Free" (08.03.2024 13:13)
- Machine Head vystoupí v červnu v Praze (07.03.2024 16:28)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- V Praze už v sobotu zahraje Sari Schorr, jedna z nejlepších blues-rockových zpěvaček současnosti (06.03.2024 15:49)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Superskupina Black Country Communion se vrací s pátou studiovkou (01.02.2024 08:02)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Mirai Bono Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu