Starr - musicserver.cz">

Ringo je na "Give More Love" pořád Starr

05.10.2017 10:52 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Původní záměr bývalého brouka Ringo Starra bylo nahrát album v duchu jeho milované country. Nakonec na novince "Give More Love" příliš prvků tohoto rockery nenáviděného žánru k jejich hlubokého oddechu nenajdeme. Starr nahrál klasické rockové album, za které ho do důchodu rozhodně nepošleme.
7/10

Ringo Starr - Give More Love

Skladby: We’re On The Road Again, Laughable, Show Me The Way, Speed Of Sound, Standing Still, King Of The Kingdom, Electricity, So Wrong For So Long, Shake It Up, Give More Love
Vydáno: 15.09.2017
Celkový čas: 38:16
Vydavatel: Universal Music Enterprises
Stejné studio, stejné vydavatelství, stejná hvězdná doprovodná parta, stejný zvuk i stejný producent (Ringo osobně). Ringo Starr na změny nakonec moc nepřistoupil a nahrál prostě další ze svých svěže lehkých rockových studiovek. Žebříčky nezboří a davy nestrhne, staromilce však potěší klasickým liverpoolským feelingem, který k Richardu Starkeymu neodmyslitelně patří. Varianta, která po turné ke dva roky staré desce "Postcards Fom Paradise" prosakovala do médií, že sedmasedmdesátiletý hudebník chce natočit kolekci v duchu své oblíbené country, tak skončila u ledu. Alespoň prozatím. Na "Give More Love" prošly pouze dvě kovbojské pecky, "Standing Still" a "So Wrong For So Long", které alespoň nahrávku příjemně zpestřují.

Jádro ovšem tvoří klasický rock. Na úvod potěší hostovačka Paula McCartneyho v písni "We're On The Road Again", kam kromě doprovodného vokálu přispěl i basovým partem. Ten posluchači mohou rozpoznat i u nostalgicky zasněné balady "Show Me The Way". Atraktivním kouskem je i reggae inspirovaná "King Of The Kingdom", která tak příjemně plyne, že si po celou dobu vnitřně přejete, aby ještě nekončila. Může za to i Ringův monotónní, ale sametový vokál, který je i přes nikterak oslnivé výkony stále líbivý na poslech. Album "Give More Love" je prostě dalším (už devatenáctým) zářezem v diskografii muže, který pomáhal tvořit hudební dějiny. A je jedině sympatické, že v tvorbě pokračuje i nadále, byť jde jen o lehce nadprůměrná díla.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY