Pátý ročník Ekompilace tentokrát proběhne s Wohnout a Thomem Artwayem

13.08.2017 18:24 - Tisková zpráva | foto: Marie Strnadová

Hudební projekt Ekompilace letos proběhne již popáté. Návštěvníky čeká šest jednodenních festivalů s doprovodným programem na podporu třídění odpadu a další edice stejnojmenného CD. Letošní ročník Ekompilace nabídne opět výběr mladých a progresivních kapel, které nahrály v domažlickém studiu Franz Kavkaz vždy dva autorské songy na kompilační CD. Vše doplní písně od Thoma Artwaye a kapely Wohnout.

Ekompilace
© facebook interpreta
Letos jsou do projektu spojujícího podporu třídění odpadu s hudbou zapojeny tyto skupiny: All These Memories, El'Brkas, Head Down, Homer Street, Megaphone a Nixon Lads. Všechny kapely se vystřídají na šesti jednodenních festivalech po celé ČR, které startují 31. srpna v Sokolově. Následně pokračují 1. září v Prachaticích, 8. září v Humpolci, 15. září v Klatovech, 22. září v Mělníku a 23. září v Krnově. Některá města jsou již osvědčená a v programu Ekompilace nejsou poprvé, ale stále se jedná částečně o putovní festival, zaměřující se především na menší města.

V každém z nich bude připraven již od odpoledních hodin edukační doprovodný program. Zábavnou formou se prostřednictvím lektorů ze samosebou.cz leccos dozvíte o životním prostředí nebo si zasoutěžíte. Akce jsou volně přístupné, vstupné se neplatí. Ekompilační kapely povedou ve všech městech kapela Wohnout a stále populárnější zpěvák a skladatel Thom Artway.

"Turné s Ekompilací pojedeme podruhé. Projekt jsme v roce 2013 otvírali a rádi se vrátíme, protože je to spojení užitečného se zábavným, což nás baví," komentuje kapela Wohnout. Kapela na CD exkluzivně nabídne nový singl "Hudba léčí" s trumpetistou Lacem Deczim. Celé CD pak bude zdarma k dispozici právě na festivalech Ekompilace.

Více informací je k mání na oficiálních facebookových stránkách.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY