Glastonbury si dá roční pauzu, BBC Music má však náhradu

27.07.2017 09:57 - Ondřej Kocáb | foto: bbc.co.uk/music

Tradiční festival a zároveň jedna z největších hudebních akcí nejen v Evropě bude mít příští rok pauzu. Akce konaná pravidelně na Worthy Farm v anglickém Piltonu si dá pauzu po šesti letech a celkově půjde o čtvrtou přestávku od nového tisíciletí. Letošními hvězdami byli Foo Fighters, Ed Sheeran a Radiohead. Fanoušci nicméně nemusí smutnit, již nyní BBC přišlo s adekvátní náhradou.

Ta by se měla příští rok konat pod názvem The Biggest Weekend a poběží na čtyřech místech v Anglii, Skotsku, Walesu a Severním Irsku. Půjde o čtyřdenní hudební zábavu, termín akce je stanoven na 25. až 28. květen a pořadatelé slibují line-up blízký posluchačům Radia 1, 2, 3 a 6 Music. Očekává se také velké pokrytí jako u Glastonbury, včetně online vysílání v rádiích a na iPlayeru BBC. Pokračování festivalu ale není v plánu, protože Glastonbury se hned v roce 2019 opět vrátí.

Legendární přehlídka hudby si dává pravidelně pauzu v šestiletých intervalech, aby se stihla celá farma, na které se akce koná, zrenovovat a také aby pořadatelé a organizátoři měli čas na odpočinek a nabrali sil před dalšími ročníky. Letošní událost byla opět vyprodána a navštívilo ji téměř dvě stě tisíc lidí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY