Perfume Genius zavítá do Prahy s deskou "No Shape"

01.08.2017 14:08 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Mike Hadreas aka Perfume Genius se netají tím, že hudba je pro něj prostředkem, jak se vyrovnat se svým tělem, se svou vlastní identitou. Často tak v písních zaznívají jak jeho nejhlubší obavy, strachy a traumata, tak touhy a přání. Od dětství měl diagnostikovanou Crohnovu nemoc, jako jediný přiznaný gay to na střední škole také neměl zrovna jednoduché - šikana a posměšky byly na denním pořádku. Pak se přestěhoval do New Yorku, kde si sice velmi rychle našel queer scénu, ale také alkohol a drogy, ze kterých se dlouho dostával.

V MeetFactory představí Perfume Genius své poslední album "No Shape", na kterém je konečně znát jisté vyrovnání se sebou samým, smíření se s vlastní identitou. Jestliže ještě na předchozí desce zpíval o svém těle v souvislosti s hnilobou, nyní zaznívají až skoro ódy na krásu a smíření doprovázené instrumentálními extatickými výbuchy.

Perfume Genius je postavený na hře s kýčem, který může zdánlivě odvádět pozornost od vnitřních bojů Mike Hadrease. Jeho koncerty jsou především ale zpovědí, vnitřním monologem se sebou samým. Jako support vystoupí kanadská zpěvačka, skladatelka a producentka Lydia Ainsworth, které v březnu tohoto roku vyšlo druhé album "Darling of the Afterglow."

Vstupenky v ceně 350 Kč je možné zakoupit například na stránkách MeetFactory nebo GoOut.cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY