Blázen byl, kdo letos na Mezi ploty nepřišel

29.05.2017 09:43 - Hana Bukáčková | foto: Marie Strnadová

"My máme všechno, co chcem, my máme dobrou náladu..." I tak by se slovy písně od Vypsané fiXy dal shrnout jubilejní pětadvacátý ročník oblíbeného rodinného multižánrového festivalu Mezi ploty, který je situovaný do Areálu psychiatrické nemocnice Bohnice. Vyšlo počasí i nabitý program.

Live: Mezi ploty

vystoupili: Tomáš Klus, Aneta Langerová, Mydy Rabycad, Xindl X, Kurtizány z 25. Avenue a další
místo: Areál psychiatrické nemocnice Bohnice, Praha
Fotogalerie

Mezi ploty, areál Psychiatrické nemocnice Bohnice, 27.-28.5.2017
© Marie Strnadová
Další ročník oblíbeného multižánrového pražského festivalu máme za sebou, poslední květnový víkend patřil tradičně akci Mezi ploty, letos už po pětadvacáté. Jubilejnímu ročníku tradičního bohnického dostaveníčka přálo počasí a festival svojí návštěvností téměř praskal ve švech, i přes to se opět jednalo o klidný ročník bez jakýchkoli extempore. Skvělý nabitý program sliboval vyžití pro návštěvníky všech věkových kategorií a kulturního smýšlení. Mezi nejlepší výkony dvoudenního festivalového klání patřila očima naší redaktorky tato čísla.

Aneta Langerová, Mezi ploty, areál Psychiatrické nemocnice Bohnice, 27.-28.5.2017
© Marie Strnadová
Sobotu nejvíce krom sluníčka rozpálil sluníčkář Tomáš Klus, který se ukázal v rámci festivalu jako největší showman vůbec. Na nedostatek dobré nálady, vtipu, živelnosti a spontánnosti jsme si nemohli stěžovat. Samozřejmě ani o dostatečný příval improvizace jsme nepřišli. Jediný Tom ze všech interpretů slezl několikrát mezi dav fanoušků, kterým se neustále proháněl, přičemž to vždy vtipně glosoval. Jako jeho úplný protipól by se dal označit Richard Müller, jehož největší doménou jsou hity, které ovšem odzpíval téměř bez energie a větší pompéznosti.

V sobotní části programu velmi příjemně překvapili brněnští Květy, kteří předvedli výborný zvuk s více prvky svěží elektroniky. Ten s sebou přivezli díky své nové desce "Komik do půl osmý", která vyšla před pár dny. Upgradovaná sestava formaci sluší, přidává ji na dynamice a éteričnosti zároveň.

Tomáš Klus, Mezi ploty, areál Psychiatrické nemocnice Bohnice, 27.-28.5.2017
© Marie Strnadová
Streetová stage končila po oba dny tím nejlepším, co naše taneční scéna nabízí, ať už se jednalo o sobotní, poslední dobou proslulé světoběžníky Mydy Rabycad s nezkrotnou femme fatale Žofií Dařbujánovou či nedělní jistotu v podání Skyline s výjimečným hostem, kterým nebyl nikdo jiný než bývalý člen MC Nu C, který kapelu opustil před pěti lety. Postaral se tak o příjemné překvapení večera pro skalní fanoušky, vůbec nebylo znát, že má za sebou delší pódiovou absenci. Obě formace ukázaly, že mají energie na rozdávání a že jejich dno z případného vyčerpání je v nedohlednu. Jacob ze Skyline blbnul jako obvykle, takže na něm nebylo znát, že má pár dní po úraze dolní končetiny.

No Name, Mezi ploty, areál Psychiatrické nemocnice Bohnice, 27.-28.5.2017
© Marie Strnadová
Nedělní odpoledne projasnili svojí dobrou náladou chlapi z Mňágy a Žďorp, včetně nestárnoucího Petra Fialy, který i ve svém věku (po padesátce) dokáže svými skotačivými bláznivinami strčit do kapsy kdejakého o generaci mladšího kolegu. Publiku po delší absenci, kdy během jarní části turné vynechali pražskou zastávku v Lucerna Music Baru a šetří síly na prosincové Forum Karlín, krom svého osvědčeného nestárnoucího repertoáru, předvedli i kousky z nové desky "Třínohý pes".

Milovníci hip hopu si přišli na své díky PSH, kdy legendární trojka postavila na nohy i zaryté odpůrce lámaných beatů. Bez patosu servírovali nekompromisní text mezi přítomné, které si získali na svoji stranu především staršími hity včetně Orionových sólo kaprů, kterých se v tracklistu hemžilo hned několik.

Kdo si o víkendu našel cestu do Bohnic, určitě neprohloupil. A bláznem se stal naopak ten, kdo nešel. Letošní ročník vyšel po všech ohledech na výbornou a nezbývá se těšit, co si pro nás pořadatelé připraví napřesrok.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY