Kytarový weeb Sithu Aye vydává druhý díl svého hudebního manga komiksu

21.05.2017 10:34 - Matěj Kostruh | foto: Sithu Aye bandcamp

Sithu Aye je jedním z předních sólových kytaristů na poli moderního heavy metalu. Vlastní styl popisuje jako "veselé progmetalové melodie pro náročného posluchače". Nadto je však skotský instrumentalista původem z Barmy také zcela typický nerd, a to opravdu každým coulem. Kromě jeho velkých koníčků fyziky a astronomie, kterým se věnoval na předchozích počinech, dává nyní průchod i své další silné vášni: lásce k japonské populární kultuře. Progresivní weeb je očividně velkým fanouškem anime a manga, což má za následek i pokračování komiksu "Senpai" - nyní tedy EP "Senpai II" s podtitulem "The Noticing".

Příběh jako takový se opět točí kolem sedmnáctileté senpai středoškolačky Megumi Uehary a jejích kamarádek. Holky už mají od minule založenou kapelu, milují progresivní metal a jazz fusion, pilně cvičí, makají na skupinovém promotion a pro inspiraci chodí na koncerty svých vzorů Anime As Leaders. Celá záležitost je bohatě saturována množstvím odkazů, jak na typizované prvky žánru manga, tak vtípky vlastní hudební komunitě z oblasti moderního metalu. Šprťáctví zde funguje vysloveně na jedničku.

Skladby samotné jsou opět velmi ovlivněné hudbou japonských anime či videoher. Chytlavé, roztomilé, zábavné, hravé, kreativní, veselé, rozverné; to jsou zřejmě přívlastky, jakými by se dalo "Senpai EP II" charakterizovat. Je zkrátka takové, jaké má správné anime být. Vše je pak samozřejmě vkusně a zdařile propojeno se Sithuovou hráčskou ekvilibristikou a de facto klasickou kytarovou školou. Velmi svěží a inovativní úkaz na scéně!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY