Cenu Apollo za rok 2016 obdržel producent dné

03.03.2017 11:29 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Držitelem šesté výroční ceny české hudební kritiky Apollo a autorem nejlepší domácí nahrávky uplynulého roku se stal hudebník Ondřej Holý alias dné se svým albem "These Semi Feelings, They Are Ewerywhere".

Sošku Apollo, jejímiž autory jsou Maxim Velčovský a Jan Jaroš, převzal ve čtvrtek 2. března v pražském klubu Royal Theater, Cinema, Café z rukou loňského držitele této ceny, Václava Havelky ze skupiny Please The Trees. Holý tak zvítězil v konkurenci hudebníků jako Lenny, Priessnitz, Midi Lidi či Prago Union. Součástí výhry je i šek na šedesát tisíc korun, který každoročně vítězi uděluje partner akce, jímž je Ochranný svaz autorský.

"Album 'These Semi Feeling, They Are Everywhere' od pražského producenta dné vystihuje pocity internetové generace, která těká mezi chatovacím oknem, streamem hudby a paralelně spletí sociálních sítí. Příznačné pro album je, že může zaujmout mimo geografické hranice, lokální úroveň nehraje roli - protože stejně jako my všichni dné pochází z internetu. Přestože je album z naprosté většiny instrumentální, postavené na zvuku klavíru a elektronických beatů, je plné silných emocí, snadno zapamatovatelných melodií a funguje jako koherentní příběh, ke kterému se může vztáhnout každý. Emoce v něm obsažené jsou totiž stejnou měrou osobní i univerzální," shrnují stanovisko úzké poroty cen Apollo, která o vítězi rozhodla, její členové, hudební publicisté Jiří Špičák a Miloš Hroch.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY