Lorde načíná se skladbou "Green Light" další příběh

03.03.2017 08:00 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Všichni fanoušci mladé novozélandské zpěvačky Lorde se dočkali a mohou si konečně poslechnout první singl z připravované desky. Teprve ve středu došlo k ohlášení bližších detailů ohledně vydání, které připadlo na druhý březnový den. "Green Light" je tak po čtyřech letech prvním songem dvacetileté Elly Mariji Lani Yelich-O'Connor.

Ta kritiky nadchla v roce 2013 svým debutem "Pure Heroine". Z něho vzešly singly "Royals", "Team" nebo "Tennis Court". Interpretka k novince napsala: "Jsem velmi pyšná na tuto skladbu. Je hodně odlišná a trochu nečekaná. Je zároveň veselá, radostná, ale i smutná a donutí vás tančit. Jde o první kapitolu příběhu, který se vám chystám vyprávět. Jde o příběh z posledních dvou divokých, zářivých let mého života. A přesně tady začínám."

Píseň pojednává o jejím prvním velkém rozchodu a sama prý dlouho přemítala, jak to pojmout, jelikož o ničem takovém nikdy nepsala. "Je to přesně ta opilá holka z párty, která tancuje a brečí kvůli svému ex a všichni si myslí, že má dost."

"Green Light" si na nic nehraje a bez jakýchkoliv dramatických kudrlinek míří rovnou na taneční parkety. Jde tak o tradiční pop současné doby, což je opravdu hodně překvapivé vzhledem k předchozí tvorbě zpěvačky. Nicméně se jedná o chytlavou věc a bude zajímavé sledovat, jakým směrem se tento příběh bude ubírat dále.

Klip také nenabízí žádnou větší zápletku. V hlavní roli je Lorde, jejíž vzhled se hodně vztahuje k textu skladby. Celý děj se odehrává v noci a střídají se prostřihy z různých klubů a párty s tancem na kapotě auta a blouděním nočním městem. Nutno dodat, že po letech čekání a velkých očekávání je tento singl spíše menším zklamáním. S vydáním videoklipu byl oznámen také název druhého alba - "Melodrama". Produkci obstaral Jack Antonoff, známý ze spolupráce s Taylor Swift, a především jako člen fun.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY